Michael Jakobsen udlejes til norske Lillestrøm

08. mar. 2016

Esbjerg fB udlejer Michael Jakobsen til den norske tippeligaklub, Lillestrøm BK, i resten af 2016. Til den tid vil den 30-årige forsvarsspiller med 72 førsteholdskampe for EfB have et år tilbage af sin fireårige kontrakt.

Michael Jakobsen har ikke været i truppen til EfB’s to første kampe i Alka Superliga, og med nyindkøbte Andreas Nordvik på vej tilbage fra en skade og unge Marco Lund som gardering for de to foretrukne i midterforsvaret, Jeppe Brinch og Daniel Stenderup, er udsigterne til spilletid ikke de bedste.

- Som situationen har udviklet sig, er lejemålet med Lillestrøm på kort sigt en fin løsning. Jeg kom til klubben i går, har haft en snak med trænerne og har fået et godt førstehåndsindtryk. Holdets ældste spiller er anfører Frode Kippe på 38 år, og den næstældste er 10 år yngre. Holdet har derfor brug for lidt erfaring, og jeg føler mig i udmærket form til at gå ind og hjælpe, siger Michael Jakobsen.

Lillestrøm i Oslos periferi blev i fjor nummer otte i Tippeligaen og havde den yngste trup i norsk topfodbold. Nærheden til Oslo og en direkte flyforbindelse til Billund gør det nemmere for Michael Jakobsen at få familielivet med Annelise og parrets to døtre på fem og to år til at hænge sammen. Familien bliver boende i Esbjerg.

EfB’s adm. direktør, Søren Poulsen, er tilfreds med, at der er fundet en god løsning på at give Michael Jakobsen mere spilletid, end han kan påregne i EfB.

- Michael er på et tidspunkt i sin karriere, hvor han skal spille kampe for at holde sit niveau, og vi glæder os på hans vegne over, at muligheden for at indgå en lejeaftale med Lillestrøm opstod. Vi har været glade for at have ham i klubben de seneste to år og håber det bedste for hans nye sportslige udfordring i norsk fodbold, siger Søren Poulsen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider