Modet til at forfølge chancen mod favoritterne

23. okt. 2016

Oddsene for en sejr over forrige sæsons danske mestre fra FC Midtjylland er på forhånd ikke gode for et efterhånden skadesplaget EfB-mandskab. Cheftræner Colin Todd vælger dog at have en mere optimistisk tilgang til mødet mellem top og bund i Alka Superliga mandag aften på Blue Water Arena.

Han forventer, at EfB-spillerne vil agere med mod, målrettethed og tro på egne evner som i anden halvleg mod Lyngby BK for en lille uge siden, da holdet bagud 0-2 mobiliserede kampånd til at slå tilbage og hente det fjerde uafgjorte resultatet i de seneste fem hjemmekampe.

- Kun få forventer noget af os i kampen mod FC Midtjylland. Men kan vi gøre det uventede, give os alle noget at se frem til og fremkalde smil på læberne? Mange sagde, at det uafgjorte resultat mod Lyngby var som en sejr. Det kan godt være, men det kan stadig kun gå én vej for os, og det er fremad, siger Colin Todd.

Han mener, spillerne svarede brillant på hans mere kontante tilgang til mandskabsbehandling, da de fightede sig til uafgjort og dermed afbrød Lyngbys sejrsstime midlertidigt. Ånden fra sidste halvdel af den kamp vil han gerne se overført til endnu en stor udfordring anden mandag i træk.

- Vi ved, at FC Midtjylland har et godt hold med gode spillere og især en stærk midtbane. Enhver kamp er en udfordring. Man har altid en chance i fodbold ved at vise mod, stå sammen som hold og være ledere. Der vil være perioder af kampen, hvor vi kommer på hælene, men vi kan gøre ondt på dem med kontraangreb, siger Colin Todd.

Han vil ikke nævne enkeltspillere hos FC Midtjylland, men er meget bevidst om kvaliteterne på midtbanen omkring Rafael van der Vaart, der for første gang har mulighed for at optræde på arenaen i sin nye hjemby.

Leon Jessen pådrog sig en flænge under det ene knæ i Lyngby-kampen, og helingen og hævelsen har holdt ham ude af træningen hele ugen og dermed også den kommende kamp. I forvejen har EfB to backs på skadeslisten, Jesper Lauridsen og Ryan Johnson Laursen. Heller ikke de to offensive profiler, Jeppe Andersen og Kevin Mensah, er klar til kamp endnu. To spillere fra den talentfulde 1998-årgang, Daniel Anyembe og Jacob Lungi Sørensen, er nye i en 19-mandstrup.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC Midtjylland mandag den 24. oktober kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider