Næste store udfordring foregår i Aalborg

14. aug. 2016

EfB bygger videre på fremgangen ved at have erobret sæsonens første point, når holdet mandag aften står over for en ny, stor udfordring på Nordjyske Arena. 2-2-resultatet mod AGF blev sikret under vanskelige forhold, da EfB måtte spille hele anden halvleg med 10 mod 11 efter udvisningen af debutanten Awer Mabil, og ballasten fra at have præsteret i modgang er vigtig til opgøret mod ubesejrede AaB.

- Det var vigtigt, at vi fik selvtillid ved at komme foran 2-0 på to gode mål. Livet blev besværligt for os, da vi fik en spiller udvist, og alligevel kunne vi med mere omhyggelig boldomgang har fået mere ud af flere kontraangreb i anden halvleg. Vi tager tro og selvtillid med fra den kamp, siger EfB’s cheftræner, Colin Todd.

AaB med to nye spillere, svenske Markus Holgersson og østrigske Marco Meilinger, som topscorere med hver to mål hidtil har haft en tendens til ikke at kunne omsætte stor overvægt i spillet på hjemmebane til sejre. Colin Todd ser muligheder i Aalborg.

- AaB præsterer altid hårdt arbejde og masser af energi, så det bliver yderligere en udfordring for os. Vi skal være i stand til at håndtere de problemer, vore modstandere skaber for os, og vi skal selv evne at udfordre. Vi har i spillere som Kevin Mensah og Robin Söder typer, der kan bringe forsvarere på hælene. Bagude har vi kapaciteten til at holde clean sheet, men det handler ikke kun om målmanden og de fire bageste, men om hvordan hele holdet forsvarer. Det samme gælder, når vi angriber, siger Colin Todd.

AaB har senest hentet den lille peruvianske landsholdsspiller, Edison Flores, som kan få debut mandag aften. EfB’s egen nye spiller, Awer Mabil, afsoner karantæne, hvorimod Ryan Johnson Laursen er tilbage efter utilpashed op til kampen mod AGF. Jeppe Brinch er ny i truppen i stedet for Mathias Kristensen, der blev udvist i en kamp i U19 Ligaen mod FC Nordsjælland og er spærret.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod AaB mandag den 15. august kl. 19.00 på Nordjyske Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider