Nielsen-perle fastholder EfB på europæisk kurs

07. maj. 2014

Casper Nielsens langskudsperle sendte EfB et skridt tættere på et nyt europæisk eventyr, da den 20-årige esbjergenser med en sen scoring sikrede EfB en 2-1 sejr og tre point mod SønderjyskE.

Det vestjyske hjemmehold tog tidligt teten i opgøret. Mushaga Bakenga var tæt på at give EfB en tidlig føring, da han helt fri modtog bolden tæt på mål, men træfsikkerheden svigtede den blåstribede nordmand, så afslutningen røg ved siden af målet.

At omstillingerne skulle blive gæsternes farligste våben lå tidligt i luften. Det var ved at gå galt for esbjergenserne efter 12 minutters spil, da sønderjydernes Rubin Okotie kom af sted på en friløber. Med et flot returløb nåede Kian Hansen tilbage og fik tacklet bolden fra den fremstormende angriber, så esbjergenserne slap med skrækken.

Esbjergenserne kom i kampens første fjerdedel frem til et par muligheder, men afslutningerne blev ikke omvekslet til mål. Mens chancerne var få til gæsterne, så var de yderst effektive, når de endelig kom. Et kort indkast blev efterfølgende lagt ind i feltet, hvor markeringerne omkring Rubin Okotie kiksede, så med et kort træk var den sønderjyske målmaskine fri og kunne ubesværet udplacere Martin Dúbravka med sin ottende scoring i 2014.

Trods overtag i boldbesiddelse kom esbjergenserne ikke rigtigt frem til noget, der kunne kaste en udligning af sig. Det var derfor givet, at der skulle andre midler til, for at bryde igennem den sortklædte sønderjyske defensiv. Kort før pausen fandt Martin Pusic midlet, da der blev dømt frispark mod Jesper Rasmussen. Selvom muren var på plads og en mand sat ind på stregen, kunne gæsterne og målmand Marin Skender ikke gøre noget, da Martin Pusic sendte et frispark over muren og i mål til esbjergensisk udligning.

Mandskaberne var knap kommet på banen efter pausen, inden Peter Ankersen havde forsøgt sig med et par afslutninger fra distancen. Der blev presset på for et føringsmål til hjemmeholdet, men det endte tit med afslutninger fra distancen, som enten blev reddet eller gik ved siden af målet.

Som i første halvleg var gæsterne farligst, når de kom af sted på en omstilling. Tæt på at komme af sted med to mand, endte den sønderjyske chance med at løbe ud i sandet, da Kian Hansen og Michael Jakobsen nåede tilbage og fik lukket af.

Som anden halvleg tikkede der ud af, gik der længere og længere tid imellem chancerne, der kunne få tilskuerne op af sæderne. Et par offensive udskiftninger sendte i løbet af anden halvleg Casper Nielsen, Mikkel Vestergaard og Mick van Buren på banen, så det lå i luften, at hjemmeholdet ville have de tre point.

Nervøsiteten bredte sig på tilskuerpladserne, som uret nærmede sig de 90 minutter. I stedet for en omstilling viste indskiftede Casper Nielsen nerver af is, da han fik chancen for at afgøre kampen. Efter en fræk et-to mellem Jonas Knudsen og Peter Ankersen endte Knudsens indlæg med at ryge ud til Casper Nielsen, der bragede bolden i mål med en langskudsperle, der fik Blue Water Arena til at eksplodere i et jubelbrøl.

Jakob Ankersen fik kort derefter muligheden for at lukke kampen helt, men Skender var på plads i det sønderjyske mål, så Casper Nielsens første superligascoring endte med at indløse en esbjergensisk sejr over gæsterne fra SønderjyskE, da slutpresset mod Martin Dúbravkas mål aldrig gav lovning om en udlignende scoring i slutsekunderne. 

Af Lars Johansen

nyheder_divider