Nu skal den have gas mod mestrene

08. Nov. 2013

Mens begejstringens bølger fortsat ruller i medier, by og øvrige omgivelser oven på den europæiske succes, omstiller Esbjerg fB sig på den næste alvorlige opgave, superligakampen mod de danske mestre fra FC København søndag kl. 17.00 på Blue Water Arena.

Cheftræner Niels Frederiksen vurderer, at sejren over IF Elfsborg torsdag aften vil smitte positivt af på præstationerne i Superligaen.

- Vi har nu i positiv forstand fået afklaret vores skæbne i Europa League. Nu skal den have fuld gas, og vi skal have skrabet så mange point sammen som muligt i de sidste fire runder i år af denne uhyggeligt tætte superliga. FCK er ud over at være klubben med den absolut stærkeste trup i Danmark også det mest formstærke hold. Det bliver en interessant og spændende opgave, men FCK er ikke usårlig. Hvis vi kan finde spillet fra Elfsborg-kampen frem og stå stærkt defensivt, kan vi løse opgaven, siger Niels Frederiksen.

FC København med Nicolai Jørgensen og Igor Vetokele på vej mod storformen har kun tabt en af de seneste 11 superligakampe, mod Brøndby IF 28. september, og kommer til kampen i Esbjerg med frisk succes fra Champions League. Holdet holdt liv i håbet om avancement med en 1-0-sejr over tyrkiske Galatasaray i Parken tirsdag aften. Kamptidspunkterne giver modstanderne to dage mere at hvile ud i end EfB.

- Vi brugte rigtig mange kræfter i går, men vi fik også en succesoplevelse. Ingen af spillerne har – med et lille forbehold for HH - fået så store skavanker, at de ikke kan spille søndag, siger Niels Frederiksen.

EfB spillede 1-1 midt i september i Parken i en kamp, hvor FCK udlignede sent. Denne gang forbereder cheftræneren sig på at møde et langt mere formstærkt og stabilt mesterhold, der efter de seneste gode resultater nærmer sig den topplacering i Superligaen, alle på forhånd havde forventet.

- Superligaen har hele tiden været vores førsteprioritet, og det ændrer den europæiske succes ikke på. Men vi kunne ikke stille med et B-hold i en så afgørende kamp mod Elfsborg. Den fysiske belastning ved at spille så mange kampe har utvivlsomt kostet i slutningen af nogle hjemlige kampe. Hertil kommer det mentale fokus, og at vi efter udekampe i Europa League er kommet hjem midt om natten. Vi er ikke begunstiget af at have mange spillere, der har prøvet det før, og det gør belastningen større, siger Niels Frederiksen.

Alle udfordringer til trods er EfB-spillerne vågnet op til masser af anerkendelse efter den femte sejr i seks europæiske kampe, en nærmest enestående serie af et dansk hold. Søndag møder de med friske hoveder på Blue Water Arena. Da skal den have gas i Superligaen.

Du kan købe billetter til EfB – FC København på www.efbbillet.dk.

Af Frede Madsen

nyheder_divider