Nummer 7 er begyndt forfra i sin gamle klub

27. jan. 2016

Jesper Jørgensen er tilbage i arbejdstøjet i EfB, hvor han efter fem år i belgisk fodbold føler, at han skal begynde forfra som spiller. Med Mikkel Vestergaards afgang til Viborg FF forsvandt den sidste af de spillere, han var i trup med, da han forlod klubben i januar 2011. 

- Efter årene i Belgien ville jeg gerne til et sted, hvor jeg følte mig velkommen, og hvor jeg kunne have glæde ved at spille fodbold. Derfor tænkte jeg på Esbjerg som det første. Som person er det vigtigt for mig at vide, hvordan man behandler hinanden, jeg har været i EfB i 10 år, og meget skulle have forandret sig, hvis jeg ikke skulle falde til. Det har det heldigvis ikke, siger Jesper Jørgensen.

Møblerne fra Belgien står nu opmagasineret i faderens byggefirma i Janderup, kæresten Fauve kom til Danmark i mandags, og parret bor nu i hans forældres sommerhus i Blåvand, mens husjagten fortsætter. Sideløbende sonderer Jesper terrænet for et lærerjob til Fauve, der taler udmærket dansk og med færdigheder i flere fag kan bidrage til at afhjælpe lærermanglen i sit nye land.

Selv om meget er forandret i EfB på fem år, er de første uger forløbet fint. Jesper Jørgensen ved dog af rigelig erfaring fra Belgien, at de første uger i en anden klub er taknemmelige at måle på.

- Der er ikke så meget på spil lige nu, og det er først, når turneringen går i gang, man for alvor kan måle på det. Der er naturligvis en masse ting, vi skal forbedre i spillet på banen, men jo mere vi træner sammen, jo bedre bliver relationerne. For eksempel klikker jeg godt sammen med Magnus Lekven, som jeg formentlig kommer til at spille sammen med i nogle kampe. Som spiller begynder jeg fra nul, og de 11 bedste skal spille, uanset hvem de er, og jeg skal bevise mig som alle andre, siger Jesper Jørgensen.

I klublivet uden for banen føler han, at han med sin tidligere position i EfB og erfaring fra årene i udlandet har noget at bidrage med fra begyndelsen. Han kender Jerry Lucena og målmand Jonas Jensen fra før, men ellers er alle i truppen nye bekendtskaber.

Mikkel Vestergaards skifte til Viborg har åbnet for, at Jesper Jørgensen kan få sit gamle trøjenummer 7, og den mulighed lod han ikke gå fra sig. Han har i de to første træningskampe spillet med nummer 19, der var ledigt efter Jakob Ankersen og senest Michael Almebäck.

- Det var lidt tilfældigt, at muligheden opstod, da Mikkel skiftede. I Belgien er jeg to gange blevet tildelt nummer 10 og en gang nummer 8. Af alle numre ville jeg helst have nummer 7, så jeg er godt tilfreds med skiftet, siger Jesper Jørgensen, der ligeledes har kunnet indtage sin gamle plads i omklædningsrummet.  

Den 31-årige midtbanespiller spillede 201 kampe og sluttede som anfører, inden han forlod EfB for at tiltræde i KAA Gent. Nu er han tilbage for at opbygge en ny identitet som EfB-spiller.

Af Frede Madsen

nyheder_divider