Ny selvtillid kan give sjælden triumf i Randers

07. Nov. 2014

Syv point i de seneste tre superligakampe og 7-0 i DBU Pokalen mod AC Horsens giver Esbjerg fB et godt rygstød til den vanskelige udekamp mod et af topholdene i Superligaen, Randers FC, lørdag aften.

- De gode resultater give os en ekstra tro på, at vi kan omsætte det, vi arbejder med i dagligdagen, i praksis. Vi har ligeledes en ekstra tro på, at vi kan tage til Randers og opnå et godt resultat. I de seneste kampe har vi ikke skullet bruge så mange chancer for at score, og vi er lykkedes bedre med at afvise vore modstandere defensivt. Især det sidste bliver også en opgave mod Randers, der fortsat er stærk på dødbolde, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

EfB’s statistik mod Randers er ikke opmuntrende. Bortset fra en 4-0-sejr på Blue Water Arena for godt halvandet år siden er Randers ikke blevet besejret i en ligakamp i over fem år, og Niels Frederiksens personlige statistik rummer ingen sejre over kronjyderne.

- Randers har lagt på og er blevet et mere komplekst hold at spille mod end for halvandet år siden. De er væsentligt bedre på bolden og skaber chancer på flere måder end tidligere, da de satsede meget på indlægsspillet. Derfor er der flere ting, vi skal være opmærksomme på. Men vi skal selvfølgelig først og fremmest have det gode spil, vi selv har vist på det seneste, til at fungere, siger Niels Frederiksen.

I tilfælde af en af de sjældne sejre over Randers vil EfB for første gang i denne sæson kunne få kontakt med top seks i Superligaen.

Hans Henrik Andreasen afløser Jeppe Andersen i straffeboksen, og Lasse Rise afløser en ankelskadet Martin Bergvold i forhold til truppen i 4-1-sejren over FC Vestsjælland.

EfB spiller kampen i Superligaen mod Randers FC lørdag den 8. november kl. 19.00 på AutoC Park Randers.

Af Frede Madsen

nyheder_divider