Dramatisk pointdeling i Brøndby

26. aug. 2012

I en intens og hårdt spillet slutfase holdt indskiftede Martin Braithwaites føringsmål ikke længe nok til at give Esbjerg fB den forløsende sejr. Dario Dumic udlignede for Brøndby med under ti minutter igen.

I en ofte rodet og usammenhængende første halvleg havde begge mandskaber besvær med at tage styring og komme til noget, der mindede om åbninger. EfB fik efterhånden bedre fat, men det kneb med at skabe chancer. Når de opstod, var det takket være Brøndby-målmand Michael Tørnæs, der fumlede flere gange uden at blive straffet.

Hjemmeholdet spillede mere direkte mod halvlegens slutning. Efter 35 minutter headede Jan Kristiansen, der fik den utaknemmelige opgave at afløse Michael Krohn-Dehli på venstrekanten, på tværs til Dennis Rommedahl, men landsholdsspillerens skud blev blokeret bravt af Jerry Lucena. Minuttet efter indkastede Rommedahl Oke Akpoveta fri i dybden til halvlegens største mulighed, men hans afslutning trillede harmløst forbi mål.

Eneste ændring på EfB’s hold var Jakob Ankersen, der for første gang fik lov til at danne en kvik højreside med brormand Peter, mens Braithwaite måtte varme bænk. Tvillingerne havde flere tilløb i løbet af halvlegen, men gæsternes offensiv blev forstyrret af to tvungne udskiftninger af Smárason og Fabricius, og så var det atter Brøndby, der sluttede farligst af med et par blokerede forsøg fra Rommedahl og Mike Jensen.

Braithwaite brillerede
Martin Braithwaite erstattede knæskadede Smárason allerede efter 17 minutter, og efter udskiftningen af Fabricius nød indskifteren godt af at få en mere central rolle bag Lange. Midt i halvlegen løb han fra Brøndby-forsvaret på Vendelbos stikning og hamrede bolden på ydersiden af stolpen.

Initiativet lå hos EfB, der viste mere boldsikkerhed og tålmodig end Brøndby-holdet i denne periode. Efter næsten to og en halv kamp uden mål prikkede EfB hul på bylden. Scoringen selvfølgelig signeret af profilen Braithwaite, der køligt lagde en inderside uden om Michael Tørnæs efter fint kontraforarbejde af Andersen og Jakob Ankersen.

Det for EfB forløsende mål vakte stor frustration hos det pressede hjemmehold og Mike Jensen, der så orangegult et kvarter før tid, da han satte af med begge ben og hensynsløst saksede Jonas Knudsen ved gæsternes egen mållinje. Frustrationen fortsatte dog ikke så længe for de blågule, for forsvarsspilleren Dario Dumic sprang højest efter 82 minutter og neutraliserede Braithwaites føringsmål.

Det blev indledningen på en hektisk slutfase, hvor EfB-målscoreren i direkte løb mod Brøndby-målet blev klippet bagfra af Brøndby-anfører Goodson, der trak endnu et gult for de gule. Peter Ankersen trykkede kvalificeret af fra distancen på EfB’s sidste afslutning, og indskiftede Makienok headede forgæves forbi for hjemmeholdet, der ligesom EfB fortsat befinder sig i bunden efter syv spillerunder.

Thorup: Det er okay at være skuffet
- Vi spiller langt hen ad vejen en god kamp. I første halvleg er vi gode på bolden og frustrerer Brøndby, og det eneste minus er, at vi ikke bliver farlige. Efter pausen kommer især Martin (Braithwaite, red.) til de afslutninger, som vi manglede, og får også scoret. Han gør det godt som angriber og udnytter sin hurtighed, siger cheftræner Jess Thorup, der igen måtte se sit hold slide forgæves efter marginalerne, da intensiteten var på sit højeste, og selvsamme Braithwaite tordnede igennem Brøndby-forsvaret:

- Vi bliver snydt for et straffespark og et klart rødt kort til Clarence Goodson. Jeg har sjældent set en større friløber blive frataget et hold. Martin er alene igennem, og Goodsons hensigt er kun at stoppe ham. Men sådan er det, og vi skal godt nok arbejde hårdt for de små marginaler. Det er selvfølgelig ærgerligt, og det er okay, at spillerne er skuffede, for det viser, at de gjorde meget rigtigt.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider