Endnu et smalt nederlag

13. aug. 2012

Esbjerg fB løftede spillet efter en svag første halvleg i Randers, men holdet formåede ikke at komme tilbage efter Frank Kristensens tidlige føringsmål. Jakob Ankersen måtte tidligt humpe ud med en skade, mens Kian Hansen så rødt i slutminutterne.

Det var ikke mange sammenhængende boldberøringer, Randers-spillerne nåede i det første kvarter, hvor EfB komponerede fine opspilsmønstre. Ikke desto mindre headede rutinerede Frank Kristensen hjemmeholdet på 1-0 efter seks minutter. Ronnie Schwartz hamrede Jakob Ankersens dårlige clearingsforsøg lige på Lukas Hradecky, men målmanden kunne ikke nå op til Kristensens opfølgning.

Få minutter senere forventede Lukas Hradecky et indlæg fra Jonas Kamper, men han sparkede frækt mod kassen, og det var kun kantspillerens manglende præcision, der forhindrede 2-0. Lejesvenden Kenneth Fabricius kunne have fået en tidlig helterolle efter 11 minutter, da han blev spillet fri af Smárason, men forsøget på at udplacere David Ousted ved fjerneste stolpe lignede mest af alt en doven tilbagelægning.

Midt i halvlegen sneg EfB’s onde ånd, Jonas Kamper, sig igennem i venstresiden, men Jakob Ankersen blokerede afslutningen til hjørne. Ankersen vikarierede for Davidson Drobo-Ampem på højre back, idet tysk-ghaneseren ligesom anfører Høgh sad over med rygproblemer. Desværre for EfB og Ankersen kostede redningsaktionen den eksplosive Esbjerg-dreng et vrid i den ene ankel og endnu en skade i bagkæden.

Hjemmeholdet virkede generelt farlig over kanterne, hvor de lyseblå ofte kom i overtal, fordi EfB angreb som en talstærk men utålmodig flok. I øverste luftlag manglede gæsterne centimeter i Høghs og Drobo-Ampems fravær, og det udnyttede Frank Kristensen & Co. til at dominere både dueller og nedfald.

Uforløst EfB-overtag
Dominansen skiftede helt og aldeles fødder i anden halvleg, hvor EfB igen indledte med initiativ – denne gang med mere holdbarhed. Randers oplevede halvlegen igennem gevaldige vanskeligheder med at holde fast i bolden, mens EfB fordelte og angreb langt mere omhyggeligt end randrusianerne.

Braithwaite og Smárason var flittige afsluttere fra distancen, men alt for ofte var der ikke tilstrækkelig fart eller præcision i indersiderne. Randers’ bedste og eneste mulighed opstod to minutter før tid, da de to indskiftere, Geertsen og Davies, burde have sparket bolden ind i fællesskab.

EfB’s pres fik sig en alvorlig mavepuster lige før tillægstiden. Alvorlig, fordi holdet måtte se endnu en forsvarsspiller forlade banen efter en udvisning af Kian Hansen, der fik marchordre for at tjatte til en liggende Charles Davies, efter at Randers-amerikaneren stangede ud efter EfB’eren. Og så endte det atter i et frustrerende etmålsnederlag.

Thorup: Vi kunne ikke være første halvleg bekendt
- Jeg synes stadig, jeg er lidt hæs, efter det jeg råbte i halvlegen. Jeg synes ikke, vi kunne være første halvleg bekendt, for der manglede bevægelse, nærkampe og villighed til løb. Anden halvleg kan vi være mere bekendt. Vi spiller meget bedre ud bagfra, får kørt den rundt og spillet os til indlæg og overtal i siderne. Udover det tæller jeg en fem-seks skudchancer fra kanten af feltet. Vi kommer ikke helt frem til de helt åbenlyse chancer, som vi havde håbet på, men vi spiller os trods alt ind i kampen, og jeg så ikke noget til Randers, udover da vi satsede til sidst, sagde Jess Thorup til TV 2 Sport efter kampen.

nyheder_divider