Første nåleøje til U16-landsholdet

29. aug. 2012

To af de yngste spillere på Esbjerg fB’s førende hold i U17 Ligaen, Daniel Iversen og Mathias Kristensen, er blandt de 36 spillere ved DBU’s træningssamling for potentielle U16-landsholdsspillere fra onsdag til lørdag i Tilst ved Aarhus.

- Begge spillere har præsteret godt i Ligaen, og vi håber, de når igennem nåleøjet. Daniel står stærkt i billedet, idet han allerede har debuteret på U17-landsholdet, og hvis Mathias spiller op til sit bedste, har også han gode muligheder. Han leverede sin bedste præstation i denne sæson som kantspiller mod Brøndby i seneste kamp, siger U17-træner René Christiansen.

Iversen en uge i Fulham

Begge spillere er på ungdomskontrakt i EfB, og målmand Daniel Iversen når kun lige hjem fra Tilst, inden næste spændende udfordring venter. Søndag eftermiddag tager han sammen med sin far, Ivan Iversen, og EfB-målmandstræner Niels Aage Teilmann på en uges træningsophold i Premier League-klubben Fulham FC i London.

- Det bliver da spændende at se, hvordan Daniel står i forhold til klubbens egne målmænd, men i første omgang tager vi det mest som en oplevelse, siger Ivan Iversen, der selv er mangeårig målmand.

Tophold med jordforbindelse

Mathias Kristensen og Daniel Iversen er blandt de førsteårsspillere, der har erobret en plads på U17-ligaholdet. René Christiansen vurderer, at også en håndfuld spillere fra årgangen over har gjort det så godt, at de kan være emner til U17-landsholdet. Men ellers gør han meget ud af, at truppen bevarer jordforbindelsen trods den gode start med tre sejre.

- Det fodboldmæssige indhold i kampene har været støt opadgående, også selv om tre-fire spillere ikke er helt oppe i omdrejninger endnu. Vi har i flere sæsoner begyndt skidt, og nu kan vi pludselig nyde medgangen, når vi er på træningsbanen. Kampen mod Brøndby viste, at vi kan spille med i den bedste halvdel, men det ændrer ikke ved, at vi efter en pause i turneringen står over for helt åbne kampe mod Vejle-Kolding og SønderjyskE. Vi ved godt, at det er på dagen, vi skal præstere, og vi har ikke endnu ikke oplevet at være bagud og blive presset. Det kommer. I oktober skal vi møde tre rigtig vanskelige modstandere, siger René Christiansen.

Daniel Iversen og Mathias Kristensen kan se frem til landskampe mod Tjekkiet i begyndelsen af oktober, såfremt de bliver blandt de udtagne efter den aktuelle og yderligere en træningssamling i september.

nyheder_divider