Lokalbrag i DBU Pokalen

14. sep. 2012

Esbjergs fodboldverden fik sin ønskelodtrækning: Esbjerg IF 92 fra Jyllandsserien tager imod storebror Esbjerg fB fra Superligaen i et pokalbrag, der formentlig vil blive spillet 2. eller 3. oktober.

- Vi er bare så glade for, at vi har fået vores ønskemodstander, og vi glæder os til at give EfB en herrefight. Selv om vi ved, at chancerne er små, vil vi spille vores chance, og vi har spillere, der kan lave noget på egen hånd, blandt andre en Michael Rødgaard i storform og Jesper Hansen, og så har vi en god målmand i Martin Dannels. Selv om vi ikke altid spiller det bedste fodbold, er der på holdet en fantastisk vilje og energi, siger IF 92’ cheftræner de seneste tre en halv sæsoner, Anders Brynaa.

Han tilføjer, at kampen i tredje rundt af DBU Pokalen giver mulighed for at promovere fodbolden i hele Esbjerg-området. Esbjerg IF 92 holder fredag aften det første møde i forberedelserne til kampen, hvor klubben som lavest rangerende hold er sikret hjemmebane i Skibhøj, men hvor det kan komme på tale at afgive fordelen og spille kampen på Blue Water Arena.

IF 92 har med sejre over først FC Fyn fra Betsafe Ligaen og dernæst over topholdet i Danmarksserien, Lindholm IF, udviklet sig til favoritdræbere i DBU Pokalen, og holdet modtager som det eneste deltagende seriehold 100.000 kr. for stadig at være med i turneringen. Det øger spændingen før kampen mod EfB.

- Mon ikke, vi kan samle et par tusinde tilskuere, siger Anders Brynaa, 

Hans trænerkollega i EfB, Jess Thorup, er lige så begejstret for lodtrækningen.

- Det er en lodtrækning, som begge klubber kun kan glæde sig over, idet vi kan samle byen om pokalfodbold. Vi fik en rigtig svær lodtrækning med udekampen i Viborg, og uden at forklejne IF 92, er det en heldigere lodtrækning denne gang – selv om alt kan ske i pokalfodbold. Samtidig bliver det en god mulighed for IF’s unge spillere for at vise sig frem, siger Jess Thorup.

nyheder_divider