Nyankomne kan få hjemmebanedebut

17. aug. 2012

Foruden Esbjerg fB’s fortsatte jagt på sæsonens første point på Blue Water Arena er det jyske opgør i Superligaen mellem EfB og AC Horsens søndag eftermiddag tilført et par ekstra spændingsmomenter.

Angriberen Kenneth Fabricius får lejlighed til at vise sig frem for sit nye hjemmepublikum for første gang, og Peter Ankersen har udsigt til comeback efter lynskiftet fra norske Rosenborg BK fredag. Ankersen nåede at spille under en halv time for EfB, da han blev skiftet ind mod FC København i Parken i april 2010, inden han skiftede til Vejle Boldklub.

- Peter Ankersen er langsigtet en god investering med det niveau, han har, og på kort sigt kan han være med til at afhjælpe de problemer, vi har med skadede og karantæneramte forsvarsspillere for tiden, siger cheftræner Jess Thorup.

Selv om AC Horsens er en vanskelig modstander, der i sin hidtil bedste sæson i nyere tid opnåede en fjerdeplads i Superligaen og har slået det svenske tophold, Elfsborg, i kvalifikationen til Europa League, har EfB ikke råd til at forlade hjemmebanen tomhændet for fjerde kamp i træk.

- Vi skal have ændret statistikken med tre kampe, nul point, og mod Horsens skal der point ind på kontoen. Vi skal have genopbygget fortet på Blue Water Arena, og det kræver hjælp fra fans og tilhængere, siger Jess Thorup.

Kenneth Fabricius, der er lejet i denne sæson fra SønderjyskE, sled i over 95 minutter i debuten mod Randers FC, og Jess Thorup var tilfreds med hans indsats. I Fabricius’ første hjemmekamp forventer han endnu mere.

- Kenneth fik vist noget af det, vi forventede af ham efter få træninger med holdet, både offensivt og defensivt. Han kom også frem til et par chancer. Nu har han haft en uge til at lære sine nye medspillere yderligere at kende, og de indbyrdes aftaler bliver bedre. Så jeg forventer, at han enten scorer selv eller lægger op til chancer, siger Jess Thorup.

Såfremt Jakob Ankersen bliver klar efter sin ankelskade fra Randers-kampen, er der mulighed for, at brødrene Ankersen for første gang spiller sammen på topniveau. Karantæneramte Kian Hansen, Davidson Drobo-Ampem og Kristoffer Sørensen er ude af truppen, og Casper Nielsen er ny blandt de 19 udtagne.

nyheder_divider