Peter Ankersen tilbage i EfB

17. aug. 2012

EfB Elite A/S har indgået en fireårig aftale med Peter Ankersen, der efter to sæsoners fravær vender tilbage til sin barndomsklub.

Den 21-årige back forenes dermed med sin tvillingbror, Jakob, der for nylig forlængede sit samarbejde med EfB, så også han er på kontrakt frem til 30. juni 2016. Peter Ankersen er købt fri af en fireårig kontrakt i Rosenborg BK og er i truppen til søndagens kamp i Superligaen mod AC Horsens på Blue Water Arena.

- Jeg var ikke meget i tvivl, da muligheden for at vende tilbage til EfB opstod. På det sportslige plan har jeg været glad for at være i Rosenborg og har lært at leve som professionel i en stor klub, men jeg har haft svært ved at falde til i Trondheim, og så er det vanskeligt at få det til at fungere på banen. Jeg har hele tiden haft en forestilling om, at jeg gerne ville tilbage og spille i Esbjerg, men havde ikke regnet med, at muligheden opstod så hurtigt. Jeg vil også gerne hjælpe klubben i en situation, der gør ondt i et EfB-hjerte, siger Peter Ankersen.

Peter Ankersen skiftede i sommeren 2010 til Vejle Boldklub, nu Vejle Boldklub Kolding, hvor han hurtigt blev en af profilerne. 28. marts 2012 kunne Vejle-Kolding offentliggøre, at klubben havde solgt talentet til den norske storklub, Rosenborg, i klubbens største salg i nyere tid. Peter Ankersen nåede at spille 46 kampe og score fire mål for klubben i Nørreskoven. I Rosenborg nåede han18 kampe i Tippeligaen, pokalturneringen og kvalkampe til Europa League.

- Selv om jeg er forholdsvis ung, føler jeg, at jeg har en vis erfaring at give videre efter opholdet i Rosenborg, hvor jeg har lært at leve professionelt med den optimale døgnrytme og har fået lov til at spille en række kampe. I EfB bliver det spændende at se, hvordan vi kan få spillet til at fungere med blandt andre min bror. Det har givet tættere bånd imellem os, at vi har været væk fra hinanden i en periode, siger Peter Ankersen.

EfB’s cheftræner, Jess Thorup, glæder sig over, at det for anden gang på kort tid er lykkedes at tiltrække en spiller, der har gennemgået sin fodboldudvikling i klubben. Jerry Lucenas skifte fra AGF til EfB var det første.

- Vi har i vores søgen på spillermarkedet gået efter kvalitet, og Peter Ankersen har så store kvaliteter, at han for mindre end et halvt år siden blev købt af en af Skandinaviens førende klubber. Peter har energi, fight, fart og udholdenhed, han er en moderne back med styrker i begge ender af banen. En spiller, som på både kort og langt sigt rummer store potentialer, siger Jess Thorup.

Sportsligt tillægger han det ikke særlig betydning, at EfB nu får et tvillingpar til at gøre livet usikkert for modstanderne. Men Jess Thorup finder det interessant, at EfB trods sin nuværende placering i Superligaen er i stand til at tilknytte to spillere på et så højt niveau til sig på en længerevarende kontrakt.

nyheder_divider