Pokalkamp i Viborg giver ekstra mulighed

28. aug. 2012

Esbjerg fB jagter fortsat den første sejr i Superligaen. Onsdagens pokalkamp mod Viborg FF giver en ekstra mulighed for at få sæsonens første succesoplevelse ved at vinde en betydende fodboldkamp – og komme en runde videre i DBU Pokalen.

- Vi går efter en sejr i Viborg, der dog er et vanskeligt sted at spille. Viborg går efter at blande sig i den bedste halvdel af Betsafe Ligaen og har holdet til det. Selv har vi vist en opadgående kurve i de seneste to kampe, hvor den meget omtalte balance på holdet er blevet bedre, og det skal vi videreføre mod Viborg. Vi mangler en sejr for at fortsætte kurven opad, siger EfB’s cheftræner, Jess Thorup.

En af EfB’s store udfordringer i Superligaen er at blive mere aggressiv i afslutningerne og udnytte et pænt antal chancer bedre. Også i den fase af spillet var der fremskridt mod slutningen af kampen mod Brøndby IF søndag, især personificeret ved Martin Braithwaite’s afslutninger.

EfB har ikke tabt til Viborg siden oktober 2005, og hjemmeholdet har skuffet hidtil i Betsafe Ligaen med en aktuel ottendeplads med seks point for seks kampe. Holdets eneste sejr var til gengæld på 7-1 over FC Vestsjælland, og holdet har i den tidligere Randers- og Skive-spiller, Thomas Dalgaard, Betsafe Ligaens suveræne topscorer med otte mål.

Den unge offensivspiller, Casper Nielsen, og Kian Hansen, hvis karantæne ikke omfatter DBU Pokalen, er med i EfB’s 20-mandstrup, der reduceres med to spillere på kampdagen.

nyheder_divider