Thorup: En sejr vil være uvurderlig

24. aug. 2012

Alle fodboldkampe er vigtige, men nogle er vigtigere end andre. Blandt dem er bundopgøret på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og Esbjerg fB søndag aften. Hjemmeholdet har fire point efter seks spillerunder, og EfB har blot to. Et sejrende hold vil puste nyt liv i håbet om at komme væk fra bunden af Superligaen.

- Tabellen fortæller alt om, hvor vigtig kampen er. Det er to hold, der ikke er kommet så godt i gang i Superligaen, og vi jagter selv den forløsende sejr. Begge hold kan dog se tilbage på pæne præstationer i seneste spillerunde, hvor Brøndby kommer tilbage og får 1-1 mod FC København, og vi får et point mod AC Horsens, siger EfB-cheftræner Jess Thorup.

Med tre nye spillere i truppen i denne sommer, Jerry Lucena, Kenneth Fabricius og senest Peter Ankersen, har Jess Thorup fået flere strenge at spille på, både i startopstillingen og på udskiftningsbænken. Kampe bliver sjældent afgjort i de første 70 minutter, og EfB har fået mere at skyde med i de sidste 20 minutter.

Jess Thorup så kollektive fremskridt i kampen mod Horsens. Spillet var i bedre balance, der blev fortsat produceret chancer, og et af ligaens fysisk stærkeste mandskaber blev stort set holdt på afstand i EfB’s egen ende af banen. Selv om Brøndby har mistet glans, og tilhængerne ikke længere valfarter mod byens stadion i samme antal som tidligere, er det ifølge EfB-cheftræneren fortsat et sted, både han og spillerne glæder sig til at spille. Oplevelsen vil blive mangefold større i tilfælde af sæsonens første sejr.

- En sejr vil frigøre nogle ressourcer, som er uvurderlige. Særligt for et ungt hold som vores er fornemmelsen af en succesoplevelse vigtig. Vi kan ikke leve af blot at være i gang med en god proces, nu skal der også point ind på kontoen, siger Jess Thorup.

Han bruger ingen tanker på, at Brøndby i løbet af ugen har solgt klassespilleren Michael Krohn-Dehli til spanske Celta Vigo. Hans egen trup er uændret i forhold til kampen mod AC Horsens.

Af Frede Madsen

nyheder_divider