U19 svigtede i svag første halvleg

26. aug. 2012

Det lykkedes ikke Esbjerg fB’s ældste talenter at følge op på den store premieresejr over Silkeborg. Dertil var præstationen i første halvleg af hjemmebaneopgøret mod Brøndby IF for ringe, og det lukrerede gæsterne fra Vestegnen på i 0-2-nederlaget.

U19-mandskabet kontrollerede de første minutter af kampen på Esbjerg Atletikstadion, men luften sivede hurtigt ud af den bobbeloptimistiske begyndelse. Noget kendetegnende for en ubeslutsom EfB-indsats straffede Brøndby et halvhjertet clearingsforsøg efter knap tyve minutter og sparkede sig på vinderkurs fra kanten af feltet.

Det blev startskuddet til en dårlig halv time, hvor hjemmeholdet ikke fik sat sig igennem.

- Målet var meget symptomatisk for vores første halvleg, for vi var uafklarede og traf dårlige beslutninger. Vi gjorde det svært for os selv, for Brøndby spillede ikke synderligt prangende, siger EfB-træner Lars Lungi Sørensen.

EfB løftede sig men skød med løst krudt
Der blev uddelt en tiltrængt opsang i pausen, og alvorsordene så ud til at få indflydelse på værterne, der løb langt bedre ud til anden halvleg. Andreas Sørensen kom i to-tre tilfælde tæt på med forsøg fra kanten af feltet, og Anders Aalund headede sågar på overliggeren i en lang periode med EfB i teten.

Træfsikkerheden svigtede, og EfB satsede i slutminutterne ved at hive selvsamme Aalund frem i angrebet. Forsøget gav imidlertid bagslag, da Brøndby fangede EfB i ubalance og lukkede til 0-2 på en typisk omstilling.

- Det er positivt, at drengene forsøgte at arbejde sig ind i kampen i anden halvleg. Jeg var ikke skræmt af Brøndbys niveau, og hvis vi havde været lidt skarpere, havde der også været point i denne kamp, siger Lars Lungi Sørensen.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider