Bedste år nogensinde for talentudviklingen

18. Jun. 2013

Som et nyt koncept vil der her være mulighed for at læse blogs hvor trænere og ledere giver deres tanker frit løb. Vi starter med A+ træner, Karsten Sejerup, der skriver om talentudviklingen i klubben.

I disse uger går de forskellige turneringer fra U13 – U19 ind i en afgørende fase i relation til placeringer, kampe om jyske mesterskaber og lignende. EfB’s ungdomshold har vist flotte resultater, og fremtiden ser lys ud for fodbolden i Esbjerg.

I Esbjerg fB er U13 puljevinder og årgangen har et bredt perspektiv, da samarbejdsklubben SGI også har et fint hold, og deres bedste spillere i fremtiden ligeledes kan være en del af EfB’s Superligahold. U14 er puljevinder og har sammen med SFS-klubben Blåbjerg et meget fint fodboldhold. U15 ender i en topplacering og leverer om to uger seks spillere til talent- og futuretræf i Vejle, hvor det første landshold skal udtages. Samarbejdsklubben Varde IF har også lavet en flot indsats i samme række og ender foran en række licensklubber. I EfB blev U17 dansk mester – og U19 kaprede efter et flot forår bronzemedaljerne. U17 vinder medaljer for tredje år i træk, og placeringerne i U13, U14 og U15 er forbedret år for år. En uofficiel statistik lavet på placeringer de sidste seks år viser, at vores region har de bedste resultater.

Alle tangenter på klaveret skal sættes i scene

EfB Elite A/S har en bevidst strategi omkring talentudviklingen. Der skal udvikles så mange spillere fra egen region som muligt til det højeste niveau. Dette har manifesteret sig over ti år, og har nu en volumen af egne spillere, der aldrig har været større. Det kræver ressourcer, men direktion og bestyrelser har styrket det økonomiske fundament i perioden.

EfB Ungdom og EfB Elite arbejder på at styrke helheden, således at synergien kan optræde allerede fra børnene starter i EfB. Det kræver ressourcer at få dette til at fungere, især på uddannelsessiden, med et kvalificeret arbejde i børnefodbolden og en bred og bevidst strategi for spillere på alle niveauer. Men det har tydeligvis sat et præg på aktiviteter for mange – og muligheder for de bedste.

Samarbejde for talentudvikling

Med muligheden for en større træningsmængde etablerede Esbjerg Kommune med idrætsklasserne på Vestervangsskolen et fundament, der har været afgørende for talentudviklingen i Esbjerg. Elite Idræt Esbjerg var først i landet med dette tiltag og senere blev det også muligt gennem Ungdomsuddannelserne i byen.

Sydvestjysk Fodbold Samarbejde har nu fungeret i den nuværende form i 12 år. En visions – og strategifase med en plan over fem år har sammen med vores sponsorer, Cocio, Frøs Herreds Sparekasse og Primo, betydet, at der nu er flere fastansatte omkring talentarbejdet. Talenttrænere med udgangspunkt i SFS-samarbejdets fire centre gennemfører træning i samarbejde med øvrige SFS-talenttrænere. Jobbet indebærer at træneren er til stede til træninger og SFS-aktivteter ca. 40 gange årligt. Yderligere er der ansat en træningskonsulent, således at klubber altid kan rekvirere inspiration til træning, især træning af børn i alderen 8 – 14 år. 54 klubber arbejder sammen omkring dette til gavn for regionen og den enkelte spiller.

Den væsentligste faktor for kontinuitet er kvalitet i arbejdet med spillerne. EfB har skabt en kultur og et træningsmiljø omkring talentarbejdet baseret på faglige trænerkompetencer og trænernes personlige egenskaber. Talentudviklingsteamet består af trænere, der vil holdet og vil udvikle fundamentet. De er nysgerrige, og så er de ikke mindst udvalgt på komplementære færdigheder, der gør at man får det bedste ud af sine egne og andres muligheder til gavn for udviklingen af helheden og den enkelte spiller.

Ungdom, dedikation, kvalitet, flid og erfaring har skabt udviklingen - både for at styrke kvaliteten i antallet af dygtige spillere og for at udvikle topspillere. Vi er glade for medvinden, men der er også arbejdet meget hårdt for at opnå dette.

Udviklingen stopper ikke her, og der er flere nye tiltag på vej. I talentudviklingen er konkurrencen benhård, så den næste pejling er allerede på vej for, at regionen kan glæde sig over et fantastisk set up med utroligt dedikerede klubber og medarbejdere.

Tillykke til regionen
Karsten Sejerup
Udviklingsansvarlig. 

nyheder_divider