DBU: Fantastisk opbakning fra klubberne

03. maj. 2013

Finalen i DBU Pokalen Kristi Himmelfartsdag, 9. maj, i Parken sætter en folkevandring fra Esbjerg og Randers i gang. 

Billetsalget rundede fredag middag 20.000, og dermed er der udsigt til, at finalen bliver den mest sete kamp på dansk grund i hele sæsonen, inklusive landskampe.

- Vi oplever en fantastisk opbakning fra de to klubbers tilhængere, og jeg tror, der er flere årsager. Begge hold spiller god og underholdende fodbold, og begge klubber er i en situation, hvor en sejr i finalen vil være sæsonens højdepunkt. Endelig har vi det seneste halvandet år arbejdet meget for at profilere turneringen - blandt andet med et mere mundret navn og et nyt grafisk design - og undersøgelser viser, at turneringen opfattes sympatisk overalt. Der er skabt en forståelse for, at dette er en turnering, der starter i serie 5, og at alle har en aktie i den finale, der spilles på torsdag, siger DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt.

DBU forventede på forhånd et billetsalg på 25.000 til finalen, og interessen for kampen viser, at det mål er inden for rækkevidde. I givet fald vil det være ensbetydende med det største tilskuertal til en kamp i Danmark i denne sæson. VM-kvalifikationskampene mod Tjekkiet den 8. september og Bulgarien den 26. marts blev overværet af henholdsvis 24.004 og 22.357 tilskuere. Da Randers og EfB mødtes i pokalfinalen i 2006, samlede kampen 23.825 tilskuere.

Af en opgørelse torsdag eftermiddag fremgår, at 9.490 billetter er solgt i EfB’s tribuneafsnit og 7.253 i Randers-afsnittene. Salget af neutrale billetter var på opgørelsestidspunktet på 2.623 billetter, hvoraf nogle kan være til tilskuere fra de to finalemodstandere. Med reservationer har EfB passeret 10.000 solgte billetter.

- Med udsigt til godt vejr forventer vi, at interessen for at se kampen vil være pæn i de sidste dage op til finalen, og at impulskøbere vil benytte lejligheden til at deltage i fodboldfesten i Parken, siger Lars Berendt. 

Billetsalget hos begge klubber fortsætter frem til dagen før finalen, onsdag den 8. maj, mens salget på www.billetnet.dk til både klubbernes fanafsnit og neutrale tilskuerafsnit fortsætter til klokken 13.30 på kampdagen, torsdag den 9. maj, hvor det også er muligt at købe billetter fra billetboderne udenfor C-tribunen i Parken fra klokken 12.00. Finalen i DBU Pokalen begynder kl. 15.00. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider