Påskestemningen skal bevares mod AaB

31. mar. 2013

Mindre end 40 timer efter bundbraget mod Brøndby IF betrådte Esbjerg fB’s spillere søndag formiddag atter Blue Water Arena, dennegang til den sidste træning inden påskens anden udfordring, hjemmekampen mod AaB.

- Vi har fysisk sat i banken på forhånd og er toptunede til begge påskens kampe. Jeg er i hvert fald frisk og 100 procent klar til kampen mod et godt spillende AaB-hold, som jeg har været med til at have problemer med i både OB og Esbjerg. Men vi har også vundet kampe over AaB, og jeg tror, vi kan hente en ny sejr. Jeg synes, vi er ved at få opbygget en god hjemmebane, og jeg vil gerne appellere til tilskuerne om at bakke os lige så godt op som mod Brøndby, så vi kan lægge yderligere afstand til bunden, siger Hans Henrik Andreasen.

Heller ikke cheftræner Jess Thorup beklager sig over, at kampen mod AaB ligger mindre end tre døgn efter fredagens kamp, som bragte EfB’s pointhøst i forårets tre superligakampe op på syv.

- Kampen mod Brøndby var den første sekspointskamp, og den tro og selvtillid, det giver at vinde kampen, er meget vigtig på det mentale plan forud for det hårde program, der venter os. Når man vinder, frigiver det ekstra ressourcer, og trætheden bliver skubbet i baggrunden, siger Jess Thorup.

Han var utilfreds med den manglende aggressivitet i første halvleg mod Brøndby, men jagter generelt ikke skønhedspriser i denne fase af turneringen, hvor banerne ikke er til kunstfærdige opspil, og hvor behovet for point i bundstriden går forud for alt andet.

EfB har på grund af skader og karantæner holdt 16-17 spillere varme til startopstillingen i de hidtidige kampe, og kvaliteten af spillerne på udskiftningsbænken kan blive et trumfkort i resten af foråret.

- Vi har en god, bred trup, og det kan blive afgørende for os, hvor god bænken er. Det har allerede været point værd og kan også blive det i de kommende kampe, siger Jess Thorup, hvis trup er uændret.

Thorup så AaB dominere første halvleg og føre 2-0 i udekampen mod AC Horsens torsdag, men nordjyderne måtte i den sidste ende nøjes med 2-2. Mandag kommer holdet til Esbjerg for at gøre arbejdet færdigt.

I højre side ses EfB's trup til kampen i Superligaen mod AaB mandag den 1. april kl. 13.00 på Blue Water
Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider