Den lange rejse mod pokalfinalen kan slutte

17. Apr. 2013

To pokalsemifinaler med 35 dages mellemrum er historisk i dansk fodbold.

Esbjerg fB har set frem til at omsætte det gode udgangspunkt fra 1-1 i den første semifinale på Brøndby Stadion 13. marts i en samlet sejr over finalemodstanderen fra 2008, Brøndby IF.

- Vores mål i den første kamp var at skaffe os et godt udgangspunkt og at score. Vi opfyldte begge kriterier, og at vi faktisk var skuffede over at måtte nøjes med uafgjort siger noget om, at vi spillede en god kamp. Vi er dog helt bevidste om, at vi kun er igennem første halvleg af pokalsemifinalerne. Anden halvleg spilles på Blue Water Arena torsdag aften, og vi vil spille kampen, som om det stod 0-0, siger EfB-cheftræner Jess Thorup.

Foruden at minde sine spillere om, at EfB kun er halvvejs på vej mod en pokalfinale i Parken 9. maj, kan han også motivere dem med, at de kun er en kamp fra en af deres karrieres største fodboldoplevelser, at spille i en festklædt Parken for mange tilskuere i en knald eller fald-kamp om DBU Pokalen. Han vandt som spiller selv i 1991 og 1993 med OB, begge gange med AaB som modstander.

- Mit budskab til spillerne er: Glæd jer. Vi har gjort os fortjent til at spille semifinale, og vi har skabt os et godt udgangspunkt. I morgen spiller vi en af de kampe, hvor der er meget på spil, og som enhver spiller elsker at være med i, siger Jess Thorup.

Ugens mest omtalte EfB-spiller, Youssef Toutouh, hvis drømmemål mod Randers FC søndag er set af over 470.000 fodboldinteresserede over hele kloden på YouTube, scorede i den første semifinale i Brøndby, og han gentager gerne bedriften.

- Jeg er klar, og jeg håber virkelig, vi kommer i den finale. Det vil være den største oplevelse i min karriere indtil nu – ved siden af målet forleden. Jeg tror, vi kan slå Brøndby, idet vi er et stærkere hold på hjemmebane, og jeg glæder mig rigtig meget, siger Youssef Toutouh.

Anfører Nicolai Høgh sidder over med den lårskade, der tvang ham til at trække sig under opvarmningen til Randers-kampen. I forhold til den kamp er Hans Henrik Andreasen og Jesper Lange, hvis karantæne ikke gælder i DBU Pokalen, tilbage i truppen.      

EfB spiller den anden semifinalekamp i DBU Pokalen torsdag den 18. april kl. 20.30 på Blue Water Arena.

nyheder_divider