EfB-talent prøver kræfter med Groningen

22. Apr. 2013

Nicolaj Forst Jensen, 17-årig central midtbanespiller på EfB’s tophold i U17 Ligaen, får i denne uge mulighed for at måle sig med de bedste i sin årgang i den hollandske æresdivisionsklub, FC Groningen. 

Opholdet i Groningen følger lige efter, at han og holdkammeraterne Daniel Iversen og Søren Andreasen er udtaget til U17-landsholdets træningssamling 29.-30. april i Tilst ved Aarhus.

EfB’s ungdomselitechef, Niels Erik Søndergård, så i weekenden Groningens U17-mandskab spillede 4-4 mod Twente i en kamp, som han bedømmer til ikke at ligge langt fra niveauet i den danske U17 Liga. Derimod var der mere fysik og tempo over U19-kampen mellem Groningen og PSV Eindhoven, der trods det prominente trænernavn, Phillip Cocu, på sidelinjen blev sendt hjem med et nederlag på 3-0.

Søndag aften stødte Nicolaj og faderen, Eivind Jensen, til, og den unge dansker træner første gang med Groningens U17-hold mandag eftermiddag. Nicolaj Forst Jensen forlængede for nylig sin ungdomskontrakt med EfB til 30. juni 2015, og da muligheden for at komme på et træningsophold og mærke atmosfæren i en udenlandsk klub opstod, slog han til. Opholdet afsluttes torsdag.

EfB har tidligere besøgt Groningen med trænere fra Sydvestjysk Fodbold Samarbejde (SFS) og har opbygget gode relationer til den hollandske klub.

Niels Erik Søndergård plejede også forbindelsen til de to tidligere EfB’ere, Kevin Conboy og Søren Rieks, da NEC Nijmegen lørdag aften mødte Zwolle og led sit sjette nederlag i træk. Kevin Conboy spillede hele kampen for et skuffende hjemmehold, mens Søren Rieks sad ude med en lårskade pådraget ved fredagens træning. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider