EfB afsluttede flot sæson med nederlag

20. maj. 2013

Esbjerg fB sluttede tilbagekomsten til Superligaen af med et nederlag til årets sølvvindere fra FC Nordsjælland. Et tæt opgør måtte afgøres ved et enkelt mål, og dermed sluttede EfB sæsonen af med en flot fjerdeplads i Superligaen.

Fra kampens indledning var der fuldt tryk på, og der var ikke spillet mange minutter før Oguzhan Aynaoglu var alene med Lukas Hradecky. Forårets profil var dog hurtigt ude af målet og fik reddet bolden.

Herefter gik der lidt luft ud af ballonen, og det meste af spillet foregik nu midt på banen. Ikke desto mindre blev en clearing fra Lukas Hradecky ramt meget skævt, og bolden blev serveret for Conor O’Brien, der fra 30 meter kunne sparke bolden ind i et tomt mål.

Spillerne kunne herefter gå til pause efter en første halvleg hvor sidste sæsons mestre var i kontrol med spillet. I anden halvleg var det til gengæld EfB der dominerede kampen, mens FC Nordsjælland måtte leve på omstillingerne.

Et kvarter inde i anden halvleg lykkedes det for Jakob Ankersen at få bolden over stregen, da han erobrede bolden i nordsjællændernes felt, og prikkede den forbi Jesper Hansen. Han var dog gået i ryggen på sin modstander for at erobre bolden, så målet måtte annulleres.

Kort tid efter var det tvillingebror, Peter Ankersen der slog et tidligt indlæg ind mod Jakob Ankersen. Han gled ind i bolden, men Jesper Hansen fik sat en fodparade ind og afværget afslutningen.

Tyve minutter efter kunne indskiftede Jesper Lange nær have sluttet tiden af i den blåhvidetrøje på den bedst tænkelige måde. Martin Braithwaite trak fra venstre side ind i banen og afsluttede, hvorefter Jesper Hansen reddede bolden, men gav en returbold. Jesper Lange var først over returen, men skød forbi et tomt mål.

Dermed måtte sæsonen sluttes af med et nederlag på 1-0 til FC Nordsjælland, og til trods for dette kunne Jess Thorup stolt se tilbage over en flot sæson:

- Vi havde sat næsen op for at slutte af med en sejr, men jeg synes at vi skal glemme resultatet, og fokusere på det fantastiske forår vi har haft. På bundlinjen ændrer det ikke på, at vi som oprykker slutter af med en fjerdeplads, en pokaltitel og som forårets hold, og det kan det her resultat i Nordsjælland ikke ødelægge, sagde Jess Thorup.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider