EfB har højere mål end pokaljubel

15. maj. 2013

Sæsonens sidste hjemmekamp, mange tilskuere, fejring af pokalheltene fra Parken og afsked med cheftræner Jess Thorup samt i hvert fald spillerpersonlighederne Nicolai Høgh og Jesper Lange. 

Læg dertil, at Esbjerg fB møder et såret OB-hold, der har tabt fem kampe i træk i Superligaen og vil sætte alt ind på at revanchere sig for en forårssæson i den modsatte ende af formbarometret. Med andre ord: Masser distraherende omstændigheder op til det jysk-fynske møde torsdag aften på Blue Water Arena.

- Hidtil har vi været gode til at filtrere støjen omkring kampene fra, og ingen vil mere end os slutte godt af på den hjemmebane, hvor vi har grundlagt det flotte forår. Vores hold strutter af en selvforstærkende selvtillid, der senest gav en sejr over FC København i Parken, og den bølge skal vi ride videre på mod OB. Men vi forbereder os på at møde en svær modstander, som vi virkelig skal være på vagt overfor. Jeg havde inden sæsonen OB blandt medaljekandidaterne, og selv om holdet har haft et formdyk, er det fortsat de samme spillere, og de jagter en succesoplevelse. Det skal vi forsøge at forhindre dem i at få, siger Jess Thorup.

For 10 dage siden spillede EfB mod AC Horsens for at eliminere den sidste teoretiske risiko for at rykke ud af Superligaen. Mod OB spiller EfB for endegyldigt at sikre sig en plads i top seks, som vil udløse yderligere en hjemmekamp i den nye sæson.

- Vi er slet ikke gået på ferie endnu, og velvidende, at vi er afhængige af andre resultater, satser vi på at placere os så højt som muligt i Superligaen. Målet er mindst en plads i top seks, siger Jess Thorup.

Han ser tilbage på, hvad han betegner som en superkamp i Parken, da EfB slog de kommende mestre fra FC København med 2-0 – af flere grunde. Både på grund af de mangelfulde forberedelser efter pokaltriumfen tre dage forinden og på grund af måden, EfB satte sig på kampen på, både med og uden bold.

Jesper Lange vender tilbage til en 19-mandstrup efter sin fodskade, hvorimod Martin Bergvold fortsat er ude med en lyskeskade. Ligadebutanten fra Parken, Casper Nielsen, er heller ikke med i truppen.

EfB spiller i Superligaen mod OB torsdag den 16. maj kl. 19.00 på Blue Water Arena. Kom i god tid og tag afsked med spillerne og Jess Thorup.

Af Frede Madsen

nyheder_divider