EfB i pokalfinalen

19. Apr. 2013

For tredje gang i årets pokalturnering måtte EfB ud i forlænget spilletid, før en vinder kunne findes. Martin Braithwaite blev dobbelt målscorer, og Jesper Lange slog sømmet i kisten, ved at score til 3-1.

Esbjerg fB startede kampen med mere vilje end Brøndby IF, og holdt længe bolden på deres banehalvdel. Det lykkedes dog for Brøndby IF at æde sig langsomt ind i kampen, hvilket især kom til udtryk efter Dennis Rommedahls scoring til 1-0. Her blev en lang bold forlænget frem til landsholdsspilleren, der alene med Lukas Hradecky løftede bolden over ham og i mål.

Dette medførte en større tro på tingene hos brøndbyerne, mens der hos EfB kom en større andel af fejlafleveringer.

Men da Jesper Lange forlængede bolden fra Jonas Knudsens indkast kunne fansene på Blue Water Arena opleve endnu et klassemål, da Martin Braithwaite på kanten af feltet hamrede bolden i mål.

Scoringen smittede tydeligvis af på holdet, der sad på spillet resten af kampen. Flere mål kom der dog ikke, og esbjergenserne måtte endnu en gang ud i forlænget spilletid.

Her slog Jonas Knudsen et glimrende indlæg, som Arnór Smárason hoppede over, og Martin Braithwaite kunne sparke bolden i mål for anden gang i kampen.

Dette tvang Brøndby længere frem på banen, men da Martin Braithwaite slap igennem i højre side blev kampen lukket. Han hamrede bolden fladt indover, og målmand Michael Tørnæs kunne ikke holde den, og Jesper Lange scorede til slutresultatet 3-1.

- Det er helt fantastisk. Vi er nu i pokalfinalen, og for enkelte spillere bliver det måske det største de kan opnå i deres karriere. For hele byen bliver det helt fantastisk, at vi kan samles om det her. Nu skal vi over og se om tredje gang er lykkens gang, men først og fremmest skal vi glæde os over at vi har nået finalen. Det bliver en stor dag, sagde Jess Thorup.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider