EfB kunne ikke besejre Horsens

19. aug. 2012

Chanceovervægten lå hos EfB, der spillede flere gode minutter end AC Horsens i den hede affære på Blue Water Arena, men det var alligevel udeholdet, der i tillægstiden var tættest på sejren i 0-0-kampen.

Der blev som ventet plads til to hjemmebanedebutanter med Peter Ankersen som direkte afløser for tvillingebror Jakob på højre back, mens Kenneth Fabricius fortsatte med at bygge på samarbejdet med Lange i front. EfB kunne ligeledes glæde sig over en rutineret midterakse med 250-kampsjubilar Jerry Lucena og tilbagevendte Nicolai Høgh i centerforsvaret og Steffen Ernemann ved siden af viceanfører Vendelbo på midtbanen.

Hjemmeholdet forsøgte sig med en meget direkte angrebsopskrift og lange bolde i de indledende minutter, men det blev først nærgående, da Høgh og Smárason lagde bolden frem langs græsset. Kenneth Fabricius afsluttede glidende mod fjerneste stolpe efter 10 minutter, men unge Frederik Rønnow reddede flot til hjørne.

Efter en tiltrængt drikkepause en fjerdedel inde i opgøret fik EfB lagt yderligere tryk på de gule gæster. Fabricius bøvlede sig fri i feltet efter en mislykket tværaflevering, men skuddet strøg lige ind i Rønnow, og Ernemanns opfølgning blev afrettet snert forbi den ene opstander.

Det var endnu en af de der første akter på hjemmebane, hvor EfB spillede hovedrollen i de fleste scener og forgæves jagtede et klimaks. Udeholdet Horsens vakte kun uro hos publikum en enkelt gang via Troels Kløve, der afløste en småskadet Ken Fagerberg midt i halvlegen.

Anden halvleg med få åbninger
Den kontramulighed tog Lukas Hradeckys sig af med en påpasselig parade. Efter pause skulle finnen fortsætte den vakse præstation mellem stængerne, for Martin Spelmann testede ham i to sekvenser inden for de første minutter.

I en mere langsommeligt spillet anden halvleg fik kombatanterne en friløber hver inden for kort tid. Lange misbrugte den første, da han blev indhentet af en dårlig tæmning, inden Henrik Toft tre minutter senere blev tacklet af en glidende Høgh, der selv måtte rydde op efter sit boldtab.

Et tocifret antal afslutninger kunne EfB notere sig mod Horsens-buret allerede inden pausen, men det evnede værterne ikke at følge op på trods offensive indskiftninger af Jakob Ankersen og Njogu Demba-Nyrén. Varmen var en faktor, og det udviklede sig til en duel på midten uden stort offensivt overskud.

Ud af ingenting fik hjemmetilskuerne sig en alvorlig sidste forskrækkelse i overtiden, da indskiftede Kenan Hajdarevic var alene mod Hradecky efter et langt udspark. EfB-keeperen reddede atter som sikker sidste skanse, og så kunne EfB fordoble sæsonens pointhøst.

Thorup: Vi styrer kampen
- Specielt i første halvleg er jeg meget tilfreds med, at vi styrer kampen og producerer de chancer, vi kan forlange af os, men vi får ikke puttet den i kassen. Det er ekstreme forhold rent varmemæssigt, vi spiller i. Jeg synes, at begge hold løber lidt tør for kræfter. Der var tre point i den i dag, men det er måske bundholdets lod, at det skal kæmpe hårdt for marginaler og held, men det kommer via hårdt arbejde, og vi må på den igen, sagde cheftræner Jess Thorup efter kampen.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider