EfB med nye kræfter mod pressede Horsens

03. maj. 2013

Foråret har vendt op og ned på tabellen i Superligaen, hvor EfB nu spiller med om europæiske pladser og AC Horsens er blevet en del af nedrykningsdramaet.

Otte dages kamppause har gjort Esbjerg fB godt oven på det hårde kampprogram i april, og der bliver uden tvivl brug for alle ressourcer i søndagens hjemmekamp mod AC Horsens, der efter den flotte fjerdeplads i fjor er blevet en del af forårets bunddrama i Superligaen.

- De første dage brugte vi til at samle kræfter og komme af med småskavanker, og alle i truppen har deltaget i de seneste træninger. Vi kom til Silkeborg efter et bump på vejen mod FC Midtjylland og vandt for anden gang efter et nederlag en uhyre vigtig sejr. Ud over sejrsstimerne har det kendetegnet vores forårssæson, at vi hurtigt har rejst os, når der var brug for det, siger cheftræner Jess Thorup.

Han understreger, at EfB fortsat har fokus på en kamp ad gangen, og at resultatet af indsatsen først kan aflæses efter 33. spillerunde. Aktuelt er holdet på femtepladsen og er både i kraft af finalepladsen i DBU Pokalen og placeringen i Superligaen inde i billedet til europæiske pladser, hvilket nærmest blev betragtet som et fatamorgana for blot to måneder siden.

AC Horsens har bevæget sig den modsatte vej i tabellen i en forårssæson præget af mange skadede profiler. Men truppen er ved at være intakt, og senest vandt holdet 1-0 over Randers FC.

- Efter den rigtig gode sæson i fjor havde Horsens næppe ventet at blive en del af nedrykningsdramaet i år. Holdet fik med sejren over Randers et godt afsæt til at klare sig fri af bunden, men har fortsat fire kampe mod hold fra bunden og midten af Superligaen. Horsens er under pres, og det skal vi forsøge at gøre til en fordel for os. Vi forbereder os på at møde et hold med masser af energi efter en sejr, siger Jess Thorup.

Nicolai Høgh spillede en time på reserveholdet tirsdag og er tilbage i en 20-mandstrup.   

Af Frede Madsen

nyheder_divider