EfB nedkæmpede Silkeborg

02. Nov. 2012

Via hård fight og lidt hjælp fra et par tidligere holdkammerater lagde Esbjerg fB afstand til Brøndby og dagens modstander fra Silkeborg på den forkerte side af nedrykningsstregen. Jesper Lange blev matchvinder i 1-0-sejren.

Tung regn og kraftige haglbyger dannede en besværlig efterårskulisse på Blue Water Arena. Med Lekven, Toutouh og Lange tilbage i startelleveren indledte EfB lige så målsøgende som senest mod SønderjyskE. Peter Ankersen meldte sig først i chancestatistikken med et forsøg over mål i det første minut, og efter syv minutter sparkede Jonas Knudsen fladt på kassen efter en fræk frisparkskombination.

Hjemmeholdet sad på initiativet og havde flere tilløb i den første halve time. Der gik faktisk 30 minutter, før gæsterne fra Silkeborg markerede sig. Islandske Vidarssons afslutning lige på Lukas udgjorde til gengæld kampens hidtil største tilbud, og topscorer Marvin Pourie testede Hradecky med et fladt spark minuttet efter.

Vandpytterne voksede, som halvlegen skred frem, og EfB røg ind i et chancemæssigt dødvande, inden den tilfældige mulighed opstod i 36. minut. Den tidligere EfB'er, Jesper Mikkelsen, smed en sløset aflevering i fødderne på Jesper Lange, og han satte med største selvfølgelighed sin nærmeste oppasser af og tog sig godt tid til at udplacere Lasse Heinze i målet. Langes glæde var ikke til at tage fejl af, da han som en anden pingvin pjaskede på maven ud mod fansene.

Uskøn fight efter pausen

Figten tog over i anden halvleg, hvor begge mandskaber sloges med forholdene og hinanden i de mange nærkampe. Silkeborg forsøgte sig med indskiftninger af Kasper Risgård og Henrik "Tømrer" Pedersen, mens EfB satte en afslutningsivrig Sebastian Andersen i spil.

Med et kvarter igen sendte han en sjuttende afslutning af sted, og to minutter efter forsøgte den tidligere HB Køge-mand sig med en tør vrist direkte fra frispark. EfB kunne med rette føle sig snydt for et straffespark ti minutter før tid, da Thorbjørn Holst sparkede benene væk under Lange, og forhindrede ham i at komme alene igennem mod Heinze.

Med syv minutter igen misbrugte Jesper Mikkelsen sin store hovedstødsmulighed for at kompensere for den gevaldige opspilsfejl ved 1-0-målet. Netop som SIF'erne formåede at sætte EfB under et mere vedvarende pres i de sidste minutter, dummede en anden tidligere EfB'er sig. På bare ti minutter nedlagde indskiftede Jesper Bech både Peter og Jakob Ankersen, og det resulterede i et af de dummere dobbelt gule.

Undertalssituationen tog brodden af Silkeborgs pres, og trods en sidste hovedstødschance til Dennis Flinta kunne EfB slide sig til en overordentlig vigtig sejr i bundstriden, hvor EfB har skabt et tre points hul til nedrykningsstregen. Der er juleøl i luften i Esbjerg i aften.

- Følelserne frit løb derinde, og vi skal bare glæde os. Det er sådan nogle kampe, der gør drenge til mænd, og vi er godt på vej til at blive mænd. Vi har været mærkede af situationen, og det var ikke lige kønt hele vejen, men vi fik en rigtig vigtig sejr, og det er vi monster glade for, sagde cheftræner Jess Thorup til TV 2 Sport efter kampen.

nyheder_divider