EfB og FCM delte

01. sep. 2013

Med en hård Europa League-kamp i benene lykkedes det EfB at tage det ene point i opgøret mod Superligaens tophold fra FC Midtjylland. 

Kort før kampen blev EfB svækket, da Kian Hansen måtte udgå med en skade. EfB-anføreren blev erstattet af Davidson Drobo-Ampem i bagkæden, mens anførerbindet gik til Magnus Lekven.

Det var ikke en varm velkomst, der ventede esbjergenserne i opgøret mod topholdet fra FC Midtjylland. De midtjyske ulve var over EfB fra kampens start. Med boldbesiddelsen i midtjysk favør blev kampen hektisk for esbjergenserne, der måtte se gæsterne komme frem til en række gode forsøg i kampens indledning.

Ti minutter inde i kampen var det tæt på, at Frederik Rønnow måtte fiske bolden ud af nettet, men heldigvis reddede en esbjergensisk fod på stregen, da FCM var tæt på at bringe sig i front efter et hjørnespark.

Som kampen skred frem, kom de blåstribede Europa League-deltagere bedre med i kampen. Den manglende boldbesiddelse blev sikret, mens midtjyderne blev presset længere tilbage på banen. Mick van Buren og Pape Paté Diouf kom sammen til flere chancer, men Jonas Lössel og FCM-defensiven fik afværget, når det brændte på.

Med et flot løb op langs højre kant satte Jakob Ankersen gæsterne under pres. Et skulderskub stoppede Ankersen i feltet, men den hurtige esbjergenser fik presset sig til et hjørnespark, der skulle vise sig vigtig for EfB. Hjørnesparket blev forsøgt clearet, men clearingen havnede hos Peter Ankersen, der resolut trykkede af. Skuddet røg via en FCM-spiller hen for fødderne af Pape Paté Diouf, der med det samme hamrede bolden i mål til esbjergensisk føring. Inden pausen var Diouf tæt på at øge føringen til 2-0, men skuddet sad lige i favnen på Lössl i FCM-målet.

Boldbesiddelsen og spilovertaget fra første halvleg fik EfB ikke taget med ud efter pausen. Gæsterne fra FC Midtjylland trykkede igen på mod Frederik Rønnows mål og sad på kampens anden halvdel.

Som anden halvleg skred frem virkede flere af de blåstribede mere og mere tunge og trætte, så de bagerste kæder blev trukket længere og længere tilbage. Med 12 minutter igen var FC Midtjyllands Morten Duncan Rasmussen tæt på at udligne, da Frederik Rønnow blev fanget ude i højre side af feltet, men Duncans saksespark ramte overliggeren, så EfB-føringen var intakt.

Indskiftede Mohammed Fellah kunne intet gøre, da Duncan kort efter slog til. I klumpen var FCM-angriberen skarpest, efter et hjørnespark faldt ned i feltet, uden EfB-forsvaret formåede at cleare bolden.

Udvisningen til FC Midtjyllands Izunna Uzochukwu i overtiden hjalp ikke på et esbjergensisk comeback, da kræfterne var brugt op og pointdelingen en realitet.

Af Lars Johansen

nyheder_divider