EfB pokaltriumferede atter efter straffespark

08. Nov. 2012

Den jævnbyrdige pokalaffære på Blue Water Arena kunne være tippet til begge sider efter to noget forskellige halvlege, men målløs skulle kampen afgøres fra 11-meterpletten. Lukas nappede Kaykes forsøg, og da Anders Due sparkede på overliggeren, kunne EfB fortsætte den perfekte straffesparksstatistik i DBU Pokalen.

For anden pokalrunde i træk trak EfB sig sejrrigt ud af en straffesparkskonkurrence. I seneste runde gik det ud over Viborg FF, idet EfB scorede på 11 ud af 11 straffespark, og med scoringer fra Ernemann, Smárason, Lange og Braithwaite i aftenens gyser kunne EfB’erne falde hinanden om halsen efter den dramatiske kvalifikation til to kvartfinaleopgør mod Lyngby BK.

I den ordinære kamp satte esbjergenserne sig på første omgang. Inden for det første kvarter sendte Peter Ankersen og Youssef Toutouh knaldperler mod AaB-buret, og målmand Nicolai Larsen skulle ud i en dobbeltredning i 32. minut for at afværge et langskud fra Peter Ankersen og Braithwaite store skudmulighed på returbolden.

Udeholdet havde faktisk det første tilløb i kampen i andet minut efter et indlæg fra højre, men nærgående blev de rød- og hvidstribede først ti minutter før pause, da Rolf Toft slap af sted i frit løb fra banens midte. Peter Ankersen fik dog forstyrret nok til at afdramatisere omstillingen, og få minutter senere sparkede brormand Jakob over mål efter smukke EfB-kombinationer.

Initiativet skiftede ejermand

Jerry Lucena og især Magnus Lekven havde kontrollen over den centrale midtbane før pausen. Det billede ændrede sig fra anden halvlegs start, da gæsterne bragte rutinerede Rasmus Würtz og stortalentet Kasper Kusk i spil.

Aalborg-mandskabet overtog initiativet i de første 15-20 minutter. Nicolaj Thomsen blev afvist af Lukas’ fodparade efter 49 minutter, tre minutter efter sparkede Niklas Helenius over mål, og efter 57 minutter stod Lukas igen i vejen for Kusks flugter ved forreste stolpe. Begge indskiftere kom til yderligere muligheder med god hjælp fra Anders Due, inden Braithwaite viste tænder og tvang Larsen ud i en stor redning med 18 minutter igen.

Kort efter stod overliggeren heldigvis i vejen, da Kian Hansen sparkede Helenius’ flade indlæg mod eget mål. Trods afsluttende forsøg fra Youssef og Lange måtte pokalfighten i forlænget spilletid, og her virkede begge hold indstillet på at spare på ressourcerne. I de døende sekunder kombinerede Braithwaite med Youssef, men fra den meget spidse vinkel var ikke en matchvinderposition for FCK-lejesvenden.

I stedet skulle der igen testes nerver fra pletten, og det klarede de første tre skytter, Ernemann, Helenius og Smárason, efter bogen, inden Lukas læste indskiftede Kayke og helt udstrakt vippede hans afslutning uden om stolpen. Nicolai Larsen fik en hånd på Braithwaites scoring til 4-2, og så havde EfB det fornødne held, da Due ramte overliggeren i forsøget på at holde AaB inde i pokalturneringen. Kvartfinalen venter.

Thorup: Sejren frigiver ressourcer og selvtillid

- Vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi er aggressive og gode på bolden. Vi ville gerne have fortsat takterne efter pausen, men vi overlader for meget initiativ til AaB, og det ændrer selvfølgelig lidt på det, at de sætter Würtz og Kusk ind. I de to gange 15 kunne man godt mærke, at begge hold havde behov for at spare kræfter. Dem brugte vi mange af, men vi fik sejren, og det frigiver en masse ressourcer og selvtillid, som vi får brug for i de kommende udekampe mod FC Midtjylland og Brøndby, siger cheftræner Jess Thorup, der samtidig ser frem mod kvartfinaleopgørene mod Lyngby:

- Vi er først og fremmest rigtigt glade for at have nået kvartfinalen – og vi har vel scoret på 15 straffespark i træk. Lyngbys situation i Betsafe Ligaen kender vi, og selv om kampen ikke bliver let, skal vi vise, at vi spiller i en bedre liga og i et højere tempo nu.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider