EfB rider på medgangsbølge til Haderslev

08. Apr. 2013

SønderjyskE har i flere sæsoner været en ubehagelig modstander for Esbjerg fB, der som regel har stået tomhændet tilbage efter slagene om det sydlige Jylland. 

Når de to hold mødes tirsdag aften i den udsatte kamp i Superligaen, ser EfB-cheftræner Jess Thorup tilbage på to kampe med ærgerlige 2-1-nederlag.

- Vi føler, at vi kunne have fået point i begge kampe, og det skal vi revanchere i sæsonens sidste indbyrdes opgør. Vi vil gøre alt for at fortsætte den sejrsstime, vi er inde i, og vi går 100 procent efter at lægge yderligere pres på de øvrige hold i bundstriden, siger Jess Thorup.

Han kan se tilbage på en sæsonstart, hvor EfB forgæves kæmpede for at få marginalerne over på sin side, og på en vellykket start på forårssæsonen med 13 point i fem kampe og medgang i de fleste af spillets faser. Senest har det resulteret i tre 1-0-sejre i træk.

- Vi har fået marginalerne over på vores side og går efter at vinde hver gang, men vi har også arbejdet hårdt for at nå så langt. Vores fundament er godt, vi er svære at score imod, og jeg kan sagtens vænne mig til at vinde 1-0-kampe, siger Jess Thorup.

Han fastholder trods den aktuelle midterplacering fokus på, at EfB er en del nedrykningsdramaet i Superligaen, men vedgår, at holdet med de gode resultater har taget et kvantespring i retning af at overleve. Når han på ingen måde vil afblæse nedrykningstruslen, hænger det sammen med, at bundholdene bider fra sig, og at resultaterne af en spillerunde kan gøre afstanden til de to nederste pladser faretruende lille.

I forhold til kampen mod AGF er Jakob Ankersen tilbage efter udstået karantæne. Han føjer sig til en 20-mandstrup, der ellers er uændret.  

Af Frede Madsen

nyheder_divider