EfB sikrede sig et enkelt point i Aalborg

09. mar. 2013

Efter den flotte premieresejr mod AGF havde Jess Thorup været tvunget til en del ændringer i startopstillingen. De udvalgte spillere kæmpede heroisk og hev et enkelt point med hjem mod AaB.

Siden opgøret mod AGF var der sket en del ændringer i startopstillingen. Hans Henrik Andreasen og Jonas Knudsen havde optjent karantænepoint og måtte side over. Magnus Lekven var ude med en skade i læggen, og Jesper Lange havde gjort et godt indhop mod AGF.

AaB startede kampen i højt gear og satte hurtigt EfB under pres. Esbjergenserne havde svært ved at finde sig selv og AaB fik fire afslutninger inde for de første fem minutter. EfB kom dog langsomt mere med i spillet, og levede godt på omstillingerne imens de fik rykket presset længere frem på banen.

Dette kom især til udtryk efter 18 minutter, da Martin Braithwaite slap igennem i højre side og sendte bolden ind til Jesper Lange. Desværre fik han ikke ram på bolden, og den fortsatte ud til målspark. Lange holdt dog gejsten hårdt med sit vanlige arbejdsraseri.

Fem minutter efter modtog selvsamme Jesper Lange bolden fra venstresiden, og trykkede resolut af udefra. Desværre måtte han se sin afslutning afvist af opstanderen.

Kort inden pause var det dog AaB der var farlige, da Nicklas Helenius i feltet prikkede bolden til Søren Frederiksen. Med en skudfinte rundede han Kian Hansen, men heldigvis kom Youssef Toutouh i sidste øjeblik ned og blokerede skuddet til hjørnespark.

Ni minutter inde i anden halvleg lykkedes det dog endelig for Jesper Lange at prikke bolden i mål. Martin Braithwaite brød igennem i højre side, og sendte bolden ind til Youssef Toutouh der afsluttede første gang. Bolden endte for fødderne af Jesper Lange, som fra kort afstand prikkede den i mål. Desværre var afslutningen fra mållinjen, og målet blev annulleret for offside.

Herefter gik kampen lidt ned i tempo, og trods flere AaB-chancer viste Lukas Hradecky sig som en sikker bagerste mand, så esbjergenserne kunne tage fra Aalborg med en enkelt point i bagagen.

- Det var vigtigt for os at komme godt fra land på en vigtig forårssæson. Nogle gange er et point fint at få med, og det var det i dag. Med fire point i to kampe har vi fået en god start, sagde Jess Thorup efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider