EfB slap med skrækken

18. Nov. 2012

Et effektivt EfB-mandskab spillede en skidt kamp på Brøndby Stadion, men holdet modstod bombardementet og hentede 2-2 i det vigtige bundbrag.

Der gik ikke mange øjeblikke, før Brøndby satte sig på kampen. I sjette minut stjal Quinty Antipas bolden fra Mathias Gehrt og chippede den over Lukas og op i nettaget. De blågule fik god hjælp fra et EfB-hold, der kunne notere adskillige boldtab og få sammenhængende afleveringer.

Efter 17 minutter snittede Mathias Gehrt bolden tæt uden om stolpen på Jens Stryger Larsens indadskruede indlæg, og minuttet efter fortsatte bombardementet med en blokeret flugter fra Antipas i nogle stressede minutter foran EfB's straffesparksfelt.

Midt i halvlegen opstod den første chance til EfB – og den var stor. Jakob Ankersens frispark i venstre side nåede frem til en helt blank Dave, der headede forbi fra kanten af det lille felt. Langlemmede Simon Makienok fyldte meget før pausen. Omkring den halve time kæmpede han sig frem til tre store muligheder, men Kian blokerede og Høgh forstyrrede nok til at holde Brøndby-angriberen fra det helt store fad.

Heldig udgang på halvlegen

Helt imod spil- og chancefordeling bragte EfB sig på 0-1 efter 38 minutter. Et udmærket udadskruet indlæg fra Dave i højre side blev bokset væk af Michael Tørnæs. Nedfaldet droppede ned i fødderne på Youssef Toutouh, der tæmmede med fodsålen og resolut sparkede bolden mellem Brøndby-keeperens ben.

Målet gav ikke noget spillemæssigt løft til EfB før pausen. Makienok steg til vejrs nok en gang, og selv om han sprang over Lukas og headede forbi et tomt mål på lovlig vis, blev der fløjtet for frispark. Antipas fik en ny afslutning blokeret på ishockeymanér, inden EfB kunne puste ud og sadle om til en - på papiret - mere defensivt stabil 4-1-4-1.

Det fik på ingen måde den ønskede effekt. 11 sekunder inde i anden halvleg stod den 1-1. Anfører Høgh tabte duellen om en lang bold til Antipas, der lagde kuglen skråt tilbage til Maikenok, og han chokstartede Brøndby.

Presset fortsatte mod et passivt EfB-forsvar, og efter 54 minutter fik Makienok atter pladsen. Dennis Rommedahl spillede bolden på tværs, og fra kanten af feltet sparkede han 2-1-målet ind med en inderside. EfB forsøgte at holde bedre fast i spillet efter målet, og det gav en relativt hurtig udligning. Lange tog sig god tid til at sparke bolden på tværs til Magnus Lekven, og i mellemhøjde midt for mål helflugtede han bolden ind til 2-2.

Braithwaite misbrugte friløbere

I kampen sidste fjerdedel burde Braithwaite have gemåbnet sin scoringskonto. Først sparkede han lige uden om stolpen på en friløber, og i en lignende situation ti minutter senere nåede Tørnæs ned i en fodparade.

Slagudvekslingen fik atter Brøndby-slagside mod slutningen. Rommedahl blev blokeret på en stor mulighed, og Thygesen blev afvist af Hradecky på en tilsvarende stor chance med ti minutter igen. Indskiftede Brent McGrath hamrede bolden på overliggeren i et hurtigt kontraløb med to minutter tilbage, og også Mike Jensen misbrugte i tillægstiden. Trods de store tilbud red EfB stormen af og undgik med nød og næppe nederlaget efter en lunken indsats.

- Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med vores præstation. I første halvleg er vi ikke ret gode med bolden, og vi lader os presse for langt tilbage. Alligevel kommer vi foran, men vi får det ikke omsat. Jeg prøver at lave lidt om for at gøre holdet mere kompakt og få skabt overtal på siderne. Det lykkes ikke, og vi får en forfærdelig start på anden halvleg, men jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi får kæmpet os tilbage og får det ene point, sagde cheftræner Jess Thorup til Canal 9 efter kampen.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider