EfB tog første stik

22. aug. 2013

EfB sikrede sig et godt udgangspunkt forud for returopgøret i Frankrig. Peter Ankersen sikrede med to scoringer et flot comeback, da EfB tog det første stik i jagten på Europa League. Bagud tre gange viste de blåstribede den fightervilje, der kan sende dem videre i det europæiske eventyr.

EfB tog hul på Europa League med en god energi. I kampens indledning fik esbjergenserne etableret sig som kampens styrende hold med en god mængde boldbesiddelse. Et par gode indlæg fik publikum op af sæderne, men det blev kun lige ved og næsten i kampens indledning.

Med et frækt hjørnespark var Jakob Ankersen tæt på at overliste Stephane Ruffier i Saint-Étienne-målet, der fik fat i bolden ved fjerneste stolpe. Hjørnespark og indlæg fra kanterne skabte i det første kvarter en række gode muligheder til esbjergenserne, der flere gange manglede småting for skabe jubel på Blue Water Arena. Debutanten i den blåstribede trøje, Pape Pate Diouf, havde flere gode muligheder, men afslutningerne sad ikke helt i skabet for den nye mand i trøje nummer 24.

Den gode start blev afløst af et antiklimaks, da de franske gæster fra Saint-Étienne bragte sig foran. Hans Henrik Andreasen og Jonas Knudsen kæmpede i opdækningen, hvor Knudsen endte med at få dommerens fløjte til at lyde. Franck Tabanou valgte et fladt skud forbi muren, hvilket snød Frederik Rønnow i EfB-målet. Den unge keeper havde ikke placeret sig langt nok mod højre, så Tabanous skud susede ind ude i højre side af målet, uden for Rønnows rækkevidde.

Føringen fik kun lov til at stå i få minutter. I den anden ende af banen blev Mick van Buren bremset efter en dribletur foran feltet. Hans Henrik Andreasen, Jonas Knudsen og Peter Ankersen tog plads ved bolden, hvorfra Ankersen sendte bolden over muren i mål til esbjergensisk udligning.

De to hurtige scoringer skabte en mindre stillingskrig, hvor begge hold var for bange for at blotte sig for meget. Et sammenstød med Hans Henrik Andreasen sendte Emil Lyng en tur i græsset. Med forbinding på hovedet var den store EfB’er tilbage på banen efter et par minutters behandling.

Som pausen nærmede sig gik det galt for esbjergenserne. En løs markering i venstre side gav plads til Romain Hamouma, der efter et hurtigt træk ind i banen sendte en flad afslutning af sted mod mål. Det flade skud ved stolpen nåede Rønnow ikke ud til, så franskmændene kunne gå til pause med føringen.

Før alle gæsterne på et udsolgt Blue Water Arena var kommet tilbage på tribunerne, var Pape Pate Diouf tæt på at udligne, men hovedstødet tog overliggeren. I den anden ende viste Rønnow kort efter klassen, da han med et godt indgreb stoppede Evaeverson Lemos Da Silvas friløber.

Evigt farlige Mick van Buren viste endnu en gang, at han kender vejen til netmaskerne, da han efter 64 minutter udlignede. Stephane Ruffier i Sanit-Étienne-målet tabte hjørnesparket, som Pape Pate Diouf var hurtigst over. Dioufs forsøg blev blokeret på målstregen, men til EfB’s store held landede returen foran fødderne på Mick van Buren, der bankede bolden i mål.

Få minutter efter van Burens udligning var en lignende situation tæt på at koste i den anden ende. Skuddet fra klumpen endte dog med at gå ud til et hjørnespark. I anden omgang var gæsterne mere skarpe. En løs markering gav plads Loic Perrin, der endnu engang kunne bringe gæsterne foran.

Endnu engang blev føringen kortvarig. Davidson Drobo-Ampem var tæt på at fange gæsternes keeper på det forkerte ben, da han trykkede af fra distancen. Chancen blev en forsmag på, hvad der ventede få sekunder senere. Inde i feltet fandt Jonas Knudsens indkast Hans Henrik Andreasen, der steg til vejrs og med et velplaceret hovedstød sikrede endnu esbjergensisk udligning.

Stemningen på Blue Water Arena eksploderede få minutter efter Hans Henrik Andreasens udligning, da Peter Ankersen atter scorede. Et flot skud fra distancen fik netmaskerne bag Stephane Ruffier til at blafre og Blue Water Arena til at bryde ud i et kæmpe jubelbrøl. Jublen var tæt på at ryste den jyske vestkyst, da Jesper Rasmussen kort efter havde et forsøg på træværket, men heldet var ikke med den unge EfB’er.

I de døende minutter af kampen pressede de franske gæster på mod Rønnows mål. Godt båret frem at støtten på lægterne stod de blåstribede imod det franske pres, så det flotte comeback blev kronet med en flot 4-3 sejr.

Af Lars Johansen

nyheder_divider