EfB triumferer efter vildt pokaldrama

29. aug. 2012

Viborgs Jeff Mensah blev skurken og Steven Somers helten, da EfB kvalificerede sig til tredje runde af DBU Pokalen efter ikke færre end 21 straffespark. Steffen Ernemann sørgede for det 1-1-resultat, der holdt helt ind til den medrivende straffesparksafgørelse.

I en noget langsommeligt spillet første halvleg måtte Lukas Hradecky strække sig langt for at afværge et godt langskud fra Simon Nagel. Mikkel Vendelbo stod for et ellers ufarligt EfB-holds bedste aktion, da han spillede et-to med Martin Braithwaite og sparkede bolden snert forbi den ene opstander midt i halvlegen.

37 minutter inde i pokalopgøret headede 1. divisionstopscorer Thomas Dalgaard Viborg i front, troede han. Målet blev annulleret for et frispark mod Hradecky, men det blev de viborgensiske værter, der fik hul først. Et frispark på EfB’s banehalvdel nåede ind til Mikkel Rask i 52. minut, og han pandede Viborg i spidsen.

EfB, der måtte udskifte anfører Nicolai Høgh i pausen med problemer i det ene baglår, satte tempoet op og satsede med indskiftningen af Njogu Demba-Nyrén. Knap tyve minutter før tid blev det udeholdets tur til at hoppe højest, da Steffen Ernemann headede Jonas Knudsens hjørnespark i netmaskerne.

Begge keepere på tavlen

Udeholdet havde sat sig på begivenhederne og trykkede Viborg, der begyndte at indstille sig på forlænget spilletid. Viceanfører Vendelbo sparkede over på EfB’s største mulighed, og i den forlængede spilletid indfandt trætheden og kramperne sig for alvor hos begge hold. Begge målmænd var ude i store redninger, inden kampen måtte ud i det, der skulle udvikle sig til en usædvanlig lang og nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Hradecky og hans viborgensiske målmandskollega Martin Hansen scorede begge fra 11-meteren, og EfB-keeperen var flere gange frustrerende tæt på at nappe sparkene. Det var først, da hjemmeholdets sidste mand, Jeff Mensah, tog de seje skridt mod pletten for at tage pokaldramaets 20. spark, at den nærmest endeløse stime blev brudt. Indskiftede Steven Somers holdt nerverne i armslængde, og så kunne han lade sig overfalde af holdkammeraterne i vild jubel. EfB er i tredje runde.

Thorup: Fedt endelig at synge sejrssang

- Vi har taget nogle skridt op formmæssigt, både mod Horsens og Brøndby senest, og det var fedt endelig at kunne synge sejrssangen i omklædningsrummet. Kampen blev lige så svær, som vi havde forventet, men at vi skulle score 12 mål for at få den forløsende og vigtige sejr, havde jeg ikke regnet med. På den anden side kom alle mand, inklusiv Lukas, på måltavlen, og det giver selvtillid, som vi kan bruge positivt mod FC Midtjylland på søndag, siger cheftræner Jess Thorup, der så tirsdagstræningens afsluttende straffesparkskonkurrence give bonus:

- Vi tog lige en runde alle mand til træning i går, og det viste sig at være det hele værd. Spillerne tog ansvar og satte dem flot ind på 11 sikre spark.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider