EfB vandt intenst opgør

29. mar. 2013

I en rodet affære på Blue Water Arena vandt EfB over Brøndby IF, og fik dermed - med en kamp i baghånden -  skabt et hul på fem point til nedrykningsstregen.

Jonas Knudsen og Hans Henrik Andreasen havde udstået deres karantæner, og var tilbage i startopstillingen for Esbjerg fB, som også startede kampen bedst. Allerede efter otte minutter var de således tæt på at bringe sig foran, da Hans Henrik Andreasens hovedstød blev reddet foran målstregen.

Men som regnen dryppede over spillerne, kom Brøndby længere frem på banen, og kunne især drage fordel af deres hurtige spillere. Rigtig farlige blev de dog ikke, og afslutninger inden for målrammen var der få af, til trods for at Jan Kristiansen fik hamret bolden i sidenettet.

Ved første halvlegs overtid fik EfB indkast oppe ved Brøndbys straffesparksfelt, og med Jonas Knudsen på banen er disse altid farlige. Han kastede et af sine lange indkast, der havnede ved Kenneth Fabricius. Herfra blev bolden lagt af til Jakob Ankersen, der første gang sparkede bolden i mål, og bragte EfB foran 1-0.

I pausen havde Jess Thorup overbevist spillerne om mere fight og direkte spil, og dette tog de til sig. Anden halvleg var således en del bedre, og i højere grad domineret af EfB, til trods for at Brøndby satsede på en udligning med tre mand i forsvaret. Farligst var dog fortsat EfB, der efterhånden er specialister i omstillingsspillet, og da de samtidigt kunne holde Brøndby fra fadet, endte kampen 1-0.

- De her sekspoints kampe bliver sjældent flotte. Det handlede ikke om at vinde en skønhedspris, det handlede om point, og det får vi med dagens vigtige sejr, sagde Jess Thorup efter kampen.

- Vi har fået en fantastisk start på forårssæsonen; syv point i ligaen, og semifinalen i pokalen. Vi ridder på en bølge for tiden, og den skal vi prøve at ride videre på, tilføjede han.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider