EfB’s yngel møder ulveungerne

25. Apr. 2013

I Superligaen gjorde ulvene fra FC Midtjylland ondt på EfB mandag aften ved at vinde kampen om midten med 1-0. Lørdag eftermiddag har EfB mulighed for at tage dobbelt revanche, når de bedste ungdomshold fra den to klubber mødes på bane 4 ved Gl. Vardevej. 

I U17 Ligaen er der tale om et ægte topopgør mellem nummer et og to, EfB og FC Midtjylland, mens det i U19 Ligaen er holdene i subtoppen under de suveræne førerhold, FC Nordsjælland og AGF/Viby, som mødes. Der er således lagt op til masser af spænding og intensitet mellem EfB’s yngel og ulveungerne.

Toppen af ungdomsfodbold i Danmark

I U17 Ligaen indstiller EfB-træner Lars Vind sig på en tæt kamp, selv om EfB med to kampe færre har opbygget et forspring på fem point til rivalerne fra uldbæltet. EfB har i foråret hentet 10 point i fire kampe, mens FC Midtjylland er sat tilbage af nederlag til FC Nordsjælland og Brøndby IF.

- Kampen er interessant, både på grund af holdenes placering og niveauet på de to holds spillere. Det bliver noget af det ypperste ungdomsfodbold, man kan opleve i Danmark, siger Lars Vind.

EfB-træneren henviser til, at begge hold er godt repræsenteret på DBU’s landshold, senest med hver tre spillere på U16-landsholdet i Polen, og til næste uges U17-landsholdssamling i Tilst er der udtaget tre spillere fra EfB og fem midtjyder.

EfB har revanche til gode fra turneringskampen i efteråret. Den omvendte kamp i Ikast endte med en 2-1-sejr til FC Midtjylland, men EfB vandt en træningskamp mellem de to hold i optakten til foråret.

- Vi forventer, at det bliver en tæt kamp, og vi er indstillet på at arbejde hårdt for at få et godt resultat. Skarpheden i felterne kan meget vel blive afgørende, siger Lars Vind.

U17-kampen spilles lørdag kl. 13.00 på Bane 4 i Sport & Event Park Esbjerg.

Truppen:

Udtages efter fredagens træning. U16-landsholdsspilleren Mathias Kristensen er tvivlsom, efter han måtte udgå af den seneste kamp mod Haderslev med en lyskeskade.  Netop hjemvendte Nicolaj Forst Jensen er klar til kamp efter et ugelangt ophold i Groningen. 

 

U19 møder med masser af selvtillid

Ligesom de yngre klubkammerater har EfB’s U19-ligahold spillet færre kampe end flere konkurrenter i det tætte felt lige under toppen. EfB møder med selvtilliden fra sejre over Brøndby, Vejle Boldklub Kolding og SønderjyskE, mens FC Midtjylland senest hentede forårets første sejr over Vejle-Kolding.

- Spillerne har fået selvtillid efter fine præstationer i både U19 Ligaen og Reserveligaen, og vi glæder os over udviklingen for vore drenge. Midtjyderne byder sig normalt til i toppen af ungdomsrækkerne, men vi har halet kraftigt ind på dem og ligger nu foran FC Midtjylland i begge ligaer. Derfor bliver det en spændende weekend for begge hold, og vi vil gøre alt for at holde dem bag os, siger U19-træner René Christiansen.

Han har blandede forventninger til at spille på græs for første gang i dette forår. Det bliver godt at komme over på det rigtige underlag i stedet for konstant at veksle, men banernes standard er ikke optimale efter den hårde vinter.  

- Kan vi levere en god indsats med en kvalitet, der er tilpasset det for tiden vanskeligere underlag, får vi et godt resultat. I kampen mod SønderjyskE blev der spillet godt og arbejdet hårdt, og det skal vi tage med til kampen mod midtjyderne. Vi glæder os til kampen, som, jeg forventer, bliver intens, siger René Christiansen. 

U19-kampen spilles lørdag kl. 15.00 på Bane 4.

Truppen:

Udtages efter fredagens afsluttende træning. Der er ingen skader eller karantæner. Mikkel Maigaard spillede 60 minutter i tirsdagens U18-landskamp mod Serbien, og Jonas G. Hansen debuterede mod kampens slutning. Målmand Jeppe Højbjerg kommer først i aktion i dagens revanchekamp i Køge.   

Af Frede Madsen

nyheder_divider