Esbjerg fB forbereder sig på fransk stormvejr

28. aug. 2013

Esbjerg fB’s spillere og ledere blev budt på et måltid uden særlig gastronomisk finesse - kyllingefilet, pasta, ris, salat og tomatsovs - ved frokosten på Hotel Mercur i Saint Etiennes sydøstlige bydel dagen før returkampen i Europa League torsdag aften på byens stadion.

Til gengæld forventer de, at modstanderne fra AS Saint-Etienne bliver fodret med råt kød, inden de skal ud og leve op til favoritværdigheden og indhente EfB’s 4-3-forspring fra kampen i Esbjerg.

- Vi forventer at blive udsat for et stormvejr, men jeg tror alligevel, vi alle bliver overraskede, når vi befinder os i det. For nylig blev vi overraskede, da vi mødte trykket fra sydsiden i Brøndby, og dette bliver bare gange 10, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Han forbereder sine spillere på den måske sværeste mentale udfordring i deres hidtidige karriere, når de under langt sværere betingelser end hjemme i Esbjerg skal ud og bevise endnu en gang, at de spillemæssigt kan matche franskmændene. Denne gang er de oppe imod et hjemmehold, der vil gøre alt for at bevise, at indsatsen på udebane var en fejl.

- Vi skal komme godt ud af de første 15-20 minutter, vi skal være dygtigere på standardsituationer end i Esbjerg, og så skal vi helst score kampens første mål. I så fald skal Saint-Etienne forcere endnu mere, og det kan åbne muligheder for os, siger Niels Frederiksen.

EfB træner på Stade Geoffroy-Guichard onsdag kl. 17.00 og returnerer derefter til hotellet. På kampdagen spiser truppen morgenmad kl. 9.30-10.00, hvorefter der er kampoplæg efterfulgt af en gåtur. Efter hvile spises det sidste måltid før kampen kl. 15.00, og der er afgang mod stadion ved 17-tiden.

Anfører Hans Henrik Andreasens deltagelse har været det store spørgsmålstegn inden kampen, men han spiller trods en revnet knogle i den ene lilletå. I forhold til den første play-off-kamp afløser Jerry Lucena Sebastian Andersen i truppen, der foruden en af reservemålmændene reduceres med yderligere en spiller.

Anden kamp i play-off-runden til Europa League mod AS Saint-Etienne spilles torsdag den 29. august kl. 19.00 på Stade Geoffroy-Guichard.

Af Frede Madsen

nyheder_divider