EfB klar til endnu et uforudsigeligt opgør

18. aug. 2013

Esbjerg fB’s spillere har ikke ladet sig rive med af euforien omkring Europa League-kampen mod Saint-Etienne i den kommende uge. Fokus er på en vanskelig opgave i Superligaen mod et mandskab, EfB i høj grad har delt skæbne med i de seneste sæsoner, Randers FC, som holdet rykkede både ned og op sammen med og stod over for i finalen i DBU Pokalen i maj.

- Randers har revanche til gode oven på pokalfinalen, og jeg forventer at møde et tændt Randers-hold, der i forvejen er vanskeligt at spille imod og har to farlige angribere, Ronnie Schwartz og Nicolai Brock-Madsen, som vi skal have styr på. Erfaringerne viser dog, at vi er gode til også at få vores egen offensiv til at fungere mod Randers, og med en stærk defensiv ser jeg fortrøstningsfuldt frem til kampen, siger cheftræner Niels Frederiksen.

EfB fører med 5-1-sejren over AGF feltet efter udbryderne fra FC Midtjylland an, og en sejr i Randers vil konsolidere den position. I dette års udgave af Superligaen er udfaldet af alle kampe dog så vanskelige at forudse som nogensinde.

- Alle kampe i denne række er så tætte, at hvis man ikke er der på dagen, så taber man, og hvis man rammer sit niveau, så vinder man. Jeg tror på et tæt løb hele vejen igennem, og det næste bliver, at FC Nordsjælland og FC København begynder at rykke opad, siger Niels Frederiksen.

Han har tiet kampen mod Saint-Etienne på Blue Water Arena torsdag aften ihjel over for spillerne, og det er øjensynligt lykkedes. I dagligdagen har den ikke været noget tema. Et noget større samtaleemne har været, at Martin Braithwaite skulle vise sig at spille afskedskamp mod AGF og nu spiller for Toulouse FC i Frankrig. Heller ikke den kendsgerning bruger cheftræneren mange ord på.

- Vi glæder os til at vise, at vi kan uden ham, siger Niels Frederiksen.

Han har udtaget en 19-mandstrup til kampen mod Randers, der endnu ikke har vundet på hjemmebane. Casper Nielsen, Martin Bergvold og reservemålmand Mathias Rosenørn er nye i truppen.

Kampen mod Randers FC spilles mandag den 19. august kl. 19.00 på AutoC Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider