Forårets store forvandling i Esbjerg fB

19. maj. 2013

For mindre end tre måneder siden var Esbjerg fB et presset mandskab i akut nedrykningsfare. De seneste 11 dage har holdet oplevet at spille for over 45.000 tilskuere i Parken, blive dansk pokalmester for første gang i 37 år, og slå de kommende mestre, FC København, efter en overbevisende indsats.

I den efterfølgende hjemmekamp kom OB hurtigt foran 1-0, og en reaktion oven på virvaret og strabadserne i Parken lurede, inden EfB overvandt den dårlige start og endte med at vinde med 6-2. Hvad er der sket?

- Der er sket rigtig meget, både i forhold til selvtillid, kvalitet i træningen og mest af alt kampe. Pludselig træffer spillerne næsten kun rigtige valg, fordi de ikke længere tvivler. De tror på egne evner, også i svære omgivelser som en pokalfinale og mod et FCK-hold, der skal fejre mesterskabet på egen bane. Spillerne har godt nok gennemlevet en stor forvandling under forskelligt pres på to år, siger cheftræner Jess Thorup.

Han henviser til, at EfB’erne først var under pres for at rykke op i den første sæson efter nedrykningen, dernæst for at overleve i Superligaen efter en miserabel start på sæsonen og så at begynde at vinde noget.

- At vi ender med så suverænt at bliver forårets hold i Superligaen siger noget om en udvikling, som hele holdet tage med videre. Individuelt kommer spillerne naturligvis også til at se bedre ud med holdets succes. Hvornår har vi senest haft to spillere med i en A-landsholdstrup? spørger Jess Thorup.

Peter Ankersen og Martin Braithwaite er udtaget til A-landsholdets bruttotrup til de kommende landskampe, og Lukas Hradecky er udtaget til det finske landsholds VM-kamp. I forvejen var Jonas Knudsen og Youssef Toutouh udtaget til det danske U21-landshold, hvor EfB ikke har haft mange spillere med i de senere år.

Sæsonens sidste kamp spilles i Farum Park mod de kommende sølvvindere, FC Nordsjælland. Mikkel Agger, Casper Nielsen og Kenneth Fabricius er nye i en 21-mandstrup, der reduceres på kampdagen.

- Vi nåede mod OB delmålet at slutte i top seks og få den ekstra hjemmekamp i den nye sæson. Nu er målet at slutte så højt som muligt, siger Jess Thorup.

I højre side ses EfB's trup til kampen i Superligaen mod FC Nordsjælland mandag den 20. maj kl. 17.00 på Farum Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider