Fortet blev nedlagt

22. Apr. 2013

Esbjerg fB havde ikke lidt et nederlag på Blue Water Arena, siden SønderjyskE tilbage i oktober vandt med et enkelt mål i kampens tillægstid. Denne flotte stime blev i dag ødelagt med et nederlag til FC Midtjylland.

FC Midtjylland startede kampen offensivt og med højt pres, mens EfB i langt højere grad spillede tålmodigt og afventede ulvenes træk. Dette viste sig hurtigt farligst for EfB, da Erik Sviatchenko allerede efter to minutter nåede højst ved et hjørnespark, og kunne heade bolden i hænderne på Lukas Hradecky.

Dette virkede som et wake-up call for esbjergenserne, der efterfølgende reagerede ved to gode angreb i den modsatte ende. Først nåede Martin Braithwaite baglinjen, og lagde bolden til rette for Hans Henrik Andreasen, der missede afslutningen, og kort efter var det Arnór Smárason, der spillede 1-2 med Hans Henrik Andreasen, og fra en liggende position fik afsluttet mod mål. Jonas Lössl klarede dog begge afslutningerne, og FC Midtjylland kunne med succes fortsætte deres høje pres.

Ulvene fra hedens modsvar viste sig endnu farligere, idet en lang bold blev forlænget af Morten ”Duncan” Rasmussen, og Danny Olsen fra 37 meter kunne sparke bolden over Lukas Hradecky med et flot skud, hvor bolden dykkede kraftigt i luften.

Efterfølgende valgte FC Midtjylland at trække sig længere tilbage på banen, og forsvare den sjældne udebaneføring på Blue Water Arena.

Denne taktik bar frugt, eftersom de blåhvidstribede var hårdt ramt af, at have spillet 120 minutters fodbold for blot fire dage siden, og således ikke havde energi nok til at jagte den afgørende udligning de sidste minutter.

Ikke desto mindre var det EfB der sad på spillet, og pressede midtjyderne langt tilbage på banen. Den massive EfB-dominans udmundede sig dog ikke i en scoring, og kampen sluttede med 1-0 til FC Midtjylland.

- I dag var ikke dagen hvor vi ramte det niveau vi normalt gør, men den her ene kamp skal ikke ødelægge det gode forår. Vi skal ikke glemme at det har været en god uge for EfB, i forhold til vi nåede pokalfinalen i torsdags. Det var det andet nederlag i foråret, og sidste gang medførte det efterfølgende en 4-0 sejr mod Randers, så nu handler det om at mobilisere kræfter til en slå Silkeborg på fredag, sagde Jess Thorup.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider