Fræk detalje sikrede sejren

26. Apr. 2013

For fjerde gang i foråret kunne EfB gå fra banen med en sejr på 1-0. Denne gang var det Silkeborg IF, der på egen bane blev slået, og esbjergenserne kan begynde at regne med Superligabold næste sæson.

Esbjerg fB havde ikke tabt i Silkeborg siden 2005, og denne gang lykkedes det heller ikke for silkeborgenserne at vinde kampen. Arnór Smárason scorede med en flot detalje målet der afgjorde kampen.

Første halvleg var ikke rig på chancer, og der var blot en enkelt afslutning inden for målrammen. Det skete da Martin Braithwaite blev sendt af sted i dybden, men fra en spids vinkel afsluttede lige på målmanden.

Kort tid inden havde Silkeborg IF været tæt på en scoring, da et langt indkast var blevet forlænget, og klubbens topscorer, Marvin Pourie, fra kort afstand headede bolden over mål.

Ved pausen havde dommerne skiftet uniform, men ellers var der ikke ændringer på banen. Det forandrede sig dog kort inde i anden halvleg, da Jonas Knudsen slog en lang bold op mod Martin Braithwaite. Han tog flot bolden med, og sprintede fra sine direkte modstandere, hvorefter han prikkede bolden til Arnór Smárason, der frækt rundede en tilbagestormende Silkeborgspiller, og lagde bolden ind i det tomme mål.

Efter dette blev silkeborgenserne mere offensive og aggressive, men efter en lille SIF-dominans, var det igen EfB der sad på spillet. En stærk og kompakt EfB-defensiv gjorde således Silkeborg ufarlige, og kampen endte uden Sileborgafslutninger inden for målrammen.

- Vi var klar over, at det ville blive en rigtig svær kamp, men vi var godt forberedte, og ville revanchere det seneste nederlag. Vi fandt tilbage til vores aggressive forsvarsspil, og vi var tættere på at lukke kampen til 2-0, end de var på at komme på 1-1, sagde Jess Thorup.

- Vi er tæt på at have aflivet det nedrykningsspøgelse, der har hængt over os siden efteråret. Der er måske stadig teoretiske muligheder, men vi har lagt os i en position, hvor vi er mere eller mindre sikre på, at der spilles Superligabold i Esbjerg næste år, tilføjede han.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider