Frederiksen: Mere godt i vente mod AGF

09. aug. 2013

Med cheftræner Niels Frederiksens ord har Esbjerg fB fået en fornuftig pointhøst med seks point i de tre første kampe i Superligaen. Spillemæssigt er holdet i fremgang med den fine anden halvleg på Brøndby Stadion for fem dage siden som seneste vidnesbyrd, og der er mere godt i vente i lørdagens jyske topkamp mod AGF på Blue Water Arena.

- Vi har hidtil været dygtige forsvarsmæssigt, men vi kan fortsat lægge noget på i vores boldomgang, hvad vi så tegningen til i den sidste time mod Brøndby, hvor alle spillere løftede deres niveau med bolden, i deres bevægelser og i pasningskvaliteten. Det er positivt, at vi ved, vi kan gøre det bedre og ikke har nået vores toppunkt endnu, siger Niels Frederiksen.

Han vurderede inden sæsonen, at både AGF og EfB tilhører kategorien af hold i Superligaen, som kæmper om placeringerne fra tre til otte. Det er fortsat hans udgangspunkt, om end de to femdobbelte danske mesterhold begge har placeret sig i den øvre ende af intervallet med hver to sejre.

- AGF er en svær, men ikke uløselig opgave. Holdet har både en stram organisation og rigtig gode boldspillere, og vi har selv foruden en god organisation et fremadrettet spil, som gør ondt på alle hold i Superligaen. Efter vores nederlag til AaB i seneste hjemmekamp skal vi have tre point denne gang, og det tror jeg også på, siger Niels Frederiksen.

Ligesom andre aktører i den danske fodboldverden har han kunnet følge de jyske hold – heriblandt de to modstandere i lørdagens opgør i Esbjerg – sætte sig på toppen af Superligaen, mens guld- og sølvvinderne fra seneste sæson, FC København og FC Nordsjælland, spiller bundkamp. Niels Frederiksen betragter det dog ikke som mere end et øjebliksbillede, at forhåndsfavoritterne er henvist til bunden.

- Der er mange dygtige jyske hold, og det er ikke tilfældigt, at de hidtil har klaret sig godt. Men jeg betragter det som et forbigående fænomen, at FC København og FC Nordsjælland er placeret, hvor de er lige nu. Det er mere sjovt end varigt, siger Niels Frederiksen.

Eneste ændring i EfB-truppen er, at Jeppe Højbjerg afløser Mathias Rosenørn som målmandsreserve.

EfB spiller i Superligaen mod AGF lørdag den 10. august kl. 17.00 på Blue Water Arena.

nyheder_divider