Højspænding før premiere

03. mar. 2013

Endelig. Efter 98 dage uden superligafodbold på Blue Water Arena spiller Esbjerg fB igen om dyrebare point i kampen om at sikre sig endnu en sæson i toppen af dansk fodbold. Den seneste kamp mod mandagens modstander i forårspremieren, AGF, ligger over syv måneder tilbage, og der er sket meget siden da.

- Vi har set frem til denne dag, lige siden vi indledte forberedelserne i januar, og vi er så klar, som vi overhovedet kan blive, til et kompakt og spændende forårsprogram med liga- og pokalkampe, siger EfB-cheftræner Jess Thorup.

Både EfB og AGF er forandrede i forhold til sæsonens første jævnbyrdige opgør på NRGi Park, som endte 0-0. AGF har i vinterpausen mistet den islandske topscorer Aron Jóhannsson, og for AGF’erne vil EfB-midtbanespillerne Magnus Lekven og Youssef Toutouh være nye bekendtskaber, såfremt de er i EfB’s startopstilling. Kombinationen med velkendte Hans Henrik Andreasen vil være ny for alle.

Mens AGF luner sig midt i Superligaen og har større mål, er EfB inden premierekampen under nedrykningsstregen efter Silkeborg IF’s 3-2-sejr over AaB fredag aften. Netop AaB og AGF er de to mandskaber, EfB mangler at møde i anden turneringsrunde. Første kamp af de 11 i sidste turneringsrunde er en vigtig udekamp mod SønderjyskE. Inden da skal EfB spille en ligakamp i Aalborg og en pokalsemifinale i Brøndby. Marts bliver således en spændende fodboldmåned.

- AGF har gjort det godt og har en målsætning om at blande sig i toppen og måske spille med om medaljer. De har gang i noget positivt i Aarhus og har mange spændende spillertyper. Jeg håber, at vi selv kan finde tilbage til spillet fra den gode periode, vi havde i efteråret, og at vi kan udvikle os yderligere som hold. Vi har præsteret rigtig godt defensivt og har i forberedelserne haft fokus på det offensive spil og på at score flere mål, siger Jess Thorup.

Enhver træner vil gerne på pointtavlen i den første kamp efter en lang pause, og det er også succeskriteriet for Jess Thorup, der udtager det endelige hold af en 20-mandstrup uden store overraskelser.

EfB tager i mod AGF på Blue Water Arena mandag den 4. marts kl. 19.00.

Af Frede Madsen

nyheder_divider