Hurtigt mål afgjorde kampen

05. maj. 2013

Der var forår i luften på Blue Water Arena, og mange tusinde fans var mødt op for at hjælpe spillerne godt på vej mod pokalfinalen. 

Under en skyfri himmel stod dagen i regionens tegn, og flere hundrede spillere fra SFS-klubberne marcherede inden kampen stadion rundt.

Martin Braithwaite har selv baggrund i samarbejdsklubben SGI, og han afgjorde kampen allerede efter to minutter. Her blev Magnus Lekven sendt i dybden i esbjergensernes højre side, hvorfra nordmanden spillede bolden mod forreste stolpe, og Martin Braithwaite rettede bolden af og ind i målet.

De to første opgør i sæsonen var begge endt 0-0, og dagens kamp viste sig heller ikke som en kamp rig på chancer. Efter den tidlige føring sad AC Horsens på bolden, men blev aldrig rigtig farlige. Modsat havde EfB god tålmodighed med bolden, og risikerede ikke noget for at smide føringen væk.

Når EfB havde bolden satsede de på omstillingerne, hvilket også bragte endnu en scoring med sig, da Jonas Knudsen spillede Arnór Smárason fri foran målet. Jonas Knudsen havde dog selv modtaget bolden i offside position, og målet blev korrekt annulleret.

Med 22 point i forårets ti første kampe, har EfB brugt de sidste måneder på at rykke langt op i tabellen, og cementerede med dagens sejr den aktuelle femteplads i ligaen.

- Alle folk omkring os taler om pokalfinale, men vi har kunnet holde fokus og få det nedrykningsspøgelse 100 % væk. Vi har en god tro på at vi vinder og holder nullet hver gang, og det giver en selvtillid som er uhyre vigtig i fodbold, sagde Jess Thorup.

- Jeg meldte ud at det her ville blive afgjort i sidste spillerunde, og nu kan vi stå her tre runder før tid, og sige at vi er 100 % fri fra nedrykning. Nu skal vi glæde os, og se frem mod pokalfinalen som bliver stort for os alle, tilføjede han.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider