Igboun afgjorde slaget på heden

02. sep. 2012

FC Midtjyllands nigerianske angriber, Sylvester Igboun, udgjorde forskellen med sin solo aktion i anden halvleg, da Esbjerg fB atter måtte gå fra banen med en ambivalent fornemmelse efter et etmålsnederlag. EfB var bedst før pausen, men værterne arbejdede sig ind i opgøret på heden i Herning.

Det skortede på sammenhængende spil i kampens indledning, der var præget af mange fejlafleveringer og midtbanedueller på den regnvåde bane i Herning. FC Midtjyllands Sylvester Igboun åbnede for afslutningskontoen med et upræcist hovedstød efter 13 minutter, inden Jesper Lange strakte sig forgæves efter Braithwaites begavede indlæg to minutter senere.

Som halvlegen skred frem, fik EfB etableret et spillemæssigt overtag. Det kneb en smule med at bevæge sig nok til at blive mere end halvfarlig foran Jonas Lössls mål. Både Mads Albæk og Jakob Ankersen prøvede med nærgående vristspark fra langdistancen, og Braithwaite headede i sidenettet med fem minutter til pause efter et af flere lovende tilløb fra Ankersen-siden.

Som ventet fik nyindkøbte Magnus Lekven en startplads på midten. Nordmanden kom sejrrigt ud af de fleste midtbaneslagsmål sammen med makkeren Steffen Ernemann. EfB’s nye sekser stod endda for halvlegens bedste detalje, da han med en hurtig vending vred sig fri af to FCM’ere og tvang Lössl ud i en god redning med en flabet yderside mod fjerneste målhjørne.

Anden halvleg med omvendt fortegn
Billedet ændrede sig, da der blev byttet banehalvdel. De midtjyske ulve spiste sig ind i opgøret, som generelt led under den manglende kvalitet i pasningsspillet. Efter 53 minutter prøvede EfB med et kontrastød anført af Jakob Ankersen, men Braithwaite kunne ikke nå frem i tide til at få ordentligt ram på et meget skarpt indlæg mod bageste stolpe.

Værterne var i teten, og få minutter efter kom Lukas Hradecky flot ned til et lumsk spark fra Danny Olsen. Tyve minutter før tid blev det til en dobbeltchance. Igboun rykkede fri og trykkede af mod Lucas, der atter var på plads, men FCM generobrede, inden Danny Olsen hamrede bolden langt over.

Kampmønstret tegnede sig efterhånden i retning af udviklingen mod eksempelvis SønderjyskE og Silkeborg, for EfB stod langt tilbage og savnede overskud på fitness-kontoen, der nok var i bund efter onsdagens pokalmaraton i Viborg. Nigerianske Sylvester Igboun stod for dødsstødet efter 73 minutter, da Morten ”Duncan” Rasmussen forlængede Kristian Baks fremlægning til angriberen, som driblede forbi Høgh og Knudsen og udplacerede Hradecky.

Med indskiftninger af Demba-Nyrén og lyndebutanten Martin Bergvold havde EfB ekstra og tiltrængte kræfter til at få en udligning. Men et afrettet skud strøg forbi, og i overtiden blev både indskiftede Mikkel Vestergaard og Demba flået ned af henholdsvis Benjamin Kibebe og Jesper Juelsgård med kun keeperen tilbage. Det kostede to gule kort til FCM, men også EfB’s bedste mulighed for at få det ene point.

Thorup: Vi er ikke gode nok, når kampen skal afgøres
- Vi havde en tro og en forhåbning om at kunne fortsætte den opadgående kurve som ubesejret i tre kampe i liga og pokal, og specielt efter første halvleg havde vi stadig den forhåbning, for vi stod godt defensivt og kom til nogle pæne chancer. Vi vidste godt, at de ville skifte ”Duncan” ind og lægge tryk på os efter pausen, men vi smider boldene for hurtigt væk, og så kan man godt mærke de der 120 minutters pokalfodbold fra i onsdags. Når de kampafgørende situationer opstår i felterne, er vi bare ikke gode nok, siger cheftræner Jess Thorup.

EfB-træneren ser nu frem til 14 dages landskamppause, hvor han kan få samlet tropperne og integrere nyerhvervelserne efter nogle travle dage frem mod transfervinduets lukning:

- Nu lukker vinduet i, og vi har god tid til at få samlet os som gruppe, så pausen passer mig glimrende. Magnus Lekven fik en fin debut, både offensivt og defensivt. Han sætter de andre i scene og har selv et godt forsøg.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider