Kampen om at lægge dumpepladsen bag sig

02. Nov. 2012

Efter det skuffende overtidsnederlag til SønderjyskE hviler forventningspresset på Esbjerg fB i den anden hjemmekamp på fem dage mod et hold fra den nederste del af Superligaen, Silkeborg IF, fredag aften.

Cheftræner Jess Thorup forsøger ikke at skjule, at kampen er vigtig, og at en eventuel vinder af kampen på kort sigt vil efterlade taberen på en nedrykningsplads. Men han har i ugens løb også brugt sin taletid over for spillerne til at afdramatisere kampens betydning.

- Det er en kamp som alle andre, som vi skal forsøge at vinde, og meget vil blive afgjort at det mentale. Det er positivt, at omgivelserne har forventninger til os og en tro på, at det her kan vi klare. Det har vi også selv. Men vi må også være realistiske og huske, at denne liga er meget tæt. Vi skal have respekt for en modstander, der senest slog os, og samtidig være optimistiske og vise, at vi har lært noget, og at vi nu er et bedre hold end i det tidligere opgør, siger Jess Thorup.

Arnór Smárason spillede en hel kamp på reserveligaholdet mandag, men mangler det sidste for at være i kampform efter sin skade. Han indgår derfor ikke i 19-mandstruppen, der ellers er uændret.

Kampen i Superligaen mod Silkeborg IF spilles fredag den 2. november kl. 18.30 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

 

nyheder_divider