EfB går efter sejren i Aalborg

08. mar. 2013

Sejren over AGF i forårspremieren har givet Esbjerg fB et perfekt afsæt til i de kommende 12 kampe om at sikre en ny sæson i Superligaen. Lørdag eftermiddag stiller EfB op i udekampen mod AaB uden to karantæneramte spillere, Hans Henrik Andreasen og Jonas Knudsen, som begge markerede sig stærkt mod AGF. Alligevel er tilgangen til kampen ikke ændret.

- Vi kommer med en sejr i bagagen og har som udgangspunkt, at vi skal have tre point i Aalborg. I vores situation i bunden kan vi ikke tillade os andet. Når det er sagt, er vi helt bevidst om, at vi skal møde et stærkt hold, der gerne vil spille med i toppen, og kampens udvikling kan gøre, at vi må være tilfreds med et point, siger EfB’s cheftræner, Jess Thorup.

Han så AaB være spilstyrende mod OB i onsdagens udsatte 2-2-kamp på Nordjyske Arena, hvor EfB har gode minder med en sejr på 2-0 i slutningen af september. Jess Thorup anser et AaB-hold med en stærk kombination af spændende ungdom og rutine for at være en af efterårets positive overraskelser i Superligaen.

EfB’s 2-1-sejr over AGF bekræftede den gode fornemmelse af forberedelserne og spillernes lyst og glæde over endelig at komme i kamp. Jess Thorup og spillerne kender – belært af det barske comeback i Superligaen i efteråret – værdien af at få en god start, og cheftræneren har gjort meget ud af at hindre, at overmodet slår rod. Men han er tilfreds med indsatsen mod et stærkt AGF-hold.

- Især første halvleg, hvor vi spillede godt offensivt og samtidig stod godt defensivt, var jeg tilfreds med. Efter pausen indtræder nogle af de mekanismer, man ser, når et hold kommer foran og skal holde et forspring. De perioder skal vi også være i stand til at tackle, og det glæder mig, at vi formåede at komme tilbage efter AGF’s udligning og også havde chancer til 3-1, siger Jess Thorup.

Mikkel Agger, der har scoret fire mål i to reserveholdskampe, og Emil Lyng er nye i truppen.

Kampen i Superligaen mod AaB spilles lørdag den 9. marts kl. 17.00 på Nordjyske Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider