Lovende start for Frederiksen

28. Jun. 2013

Sommerens første træningskamp handlede om at prøve nye idéer af til kamp, og om at få løbet nogle meter. Ikke desto vandt EfB med på 2-1 over Superliganedrykkerne fra AC Horsens.

For både Esbjerg fB og AC Horsens mindede startopstillingen meget om hvad man så i Superligaens sidste sæson, omend EfB’s angreb nu bestod af Mikkel Agger og Mick van Buren. Nytilkomne Mick van Buren spillede en god første halvleg, hvor han flere gange søgte ned i banen og lagde den af til sine medspillere.

Efter et kvarters spil var samme Mick van Buren tæt på at bringe sine nye holdkammerater i front, da Jonas Knudsen kastede et af sine lange indkast, og Mick van Buren headede mod mål. Frederik Rønnow reddede dog forsøget.

Kort tid efter lykkedes det for AC Horsens at bragte sig foran, da Erik Marxen kom i gennem i EfB's højre side, og Henrik Toft fra kort afstand kunne heade bolden i mål bag prøvespilleren, Arkadiusz Malarz.

Peter Ankersen var tilbage fra landsholdstruppen, og herfra medbragte han masser af energi. Højrebacken kom flere gange igennem i sin side, og med ti minutter tilbage af halvlegen trak han ind i banen og afsluttede med venstre. Tvillingebror, Jakob Ankersen, fulgte efterfølgende op på afslutningen og tvang målmanden til en redning.

Kort før pausen blev selvsamme Jakob Ankersen nedlagt et par meter udenfor feltet, og Hans Henrik Andreasen gik til bolden for at sparke frisparket. Frederik Rønnow kunne kun halvklare frispark, og Mikkel Agger headede returen i mål.

Med ti minutter tilbage af kampen var det en anden mand fra landsholdslejren der bragte sig selv i scene. Martin Braithwaite blev nedlagt i feltet, og Jakob Ankersen scorede sikkert på det efterfølgende straffespark til slutresultatet 2-1.

- Det var en fin træningskamp, hvor vi fik det ud af det, som vi ville. Vi fik løbet nogle meter og fik vist hvor vi står med en sejr. Vi skal arbejde lidt med forsvarsorganisationen, men det er naturligt når det ikke er noget vi har arbejdet med endnu, sagde cheftræner Niels Frederiksen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider