En alvorlig hindring på vej mod semifinale

27. Nov. 2012

På papiret er Lyngby BK som det eneste hold uden for Superligaen den mest overkommelige modstander, Esbjerg fB kunne trække i kvartfinalerne i DBU Pokalen. Cheftræner Jess Thorup forbereder sig dog på en vanskelig kamp mod et godt fodboldhold bestående af rutinerede kræfter og spændende unge spillere.

- Ligesom da vi selv var i Betsafe Ligaen, er dette en gylden mulighed for Lyngby til at måle sig med et hold fra højeste niveau, og jeg forventer en helt lige kamp, siger Jess Thorup.

Lyngby eliminerede i seneste runde AGF, så EfB er rigeligt advaret inden onsdagens pokalkamp. Den tidligere EfB’er, Morten Karlsen, vil uden tvivl være topmotiveret, og hjemmeholdet har andre yderst erfarne folk i den tidligere Brøndby-back, Thomas Rasmussen, samt Patrick Mortensen og Kim Aabech i offensiven. Læg dertil vidunderdrengen Yussef Poulsen, der bomber for både Lyngby og U19-landsholdet.

Med 16 point i de seneste 10 kampe og en placering over nedrykningspladserne har EfB dog fået så meget snit over spil og resultater i Superligaen, at udfordringen i pokalturneringen skal være til at håndtere.

- Vi er nået til kvartfinalen og vil meget gerne tage næste skridt og se frem til semifinalerne til foråret. Selv om kampprogrammet er lidt presset, frigør sejre kræfter og ressourcer, og jeg ser det ikke som noget problem, siger Jess Thorup.

I DBU Pokalen skal tre af spillerne på udskiftningsbænken være under 21 år, og derfor har Jess Thorup måttet vælge fra for at leve op til alderskravet. Det er gået ud over Martin Bergvold og Njogu Demba-Nyrén, idet EfB skal afdække andre positioner på banen for at være rustet til at nedkæmpe Lyngby.

De to hold mødtes i pokalturneringen på Lyngby Stadion i 2005 og 2009, begge gange med etmålssejre til EfB som resultat. I 2005 dog først efter forlænget spilletid og straffespark, og det kan blive tæt igen i 2012.

I højre side ses EfB's trup til kampen i kvartfinalen i DBU Pokalen mod Lyngby BK onsdag den 28. november kl. 19.00 på Lyngby Stadion.

Af Frede Madsen

nyheder_divider