Mestrene slutter året af i Esbjerg

23. Nov. 2012

Esbjerg fB står over for den slagne danske deltager i Champions League, FC Nordsjælland, i årets sidste superligakamp på Blue Water Arena. En kamp mod de danske mestre udgør således en værdig afslutning på en halvsæson præget af flere op- og nedture.

- Efter den svære start spillede vi først fire kampe mod tophold, som vi kom godt ud af, dernæst fire kampe mod hold fra vores egen ende af Superligaen, hvor vigtige point stod på spil, og hvor vi efter at have virket fastlåste i kampen mod SønderjyskE fik tacklet det mentale pres godt. Nu står vi atter over for en anderledes opgave mod tre hold fra top seks, FC Nordsjælland, OB og Randers FC, siger EfB-cheftræner Jess Thorup.

FC Nordsjælland vandt det første opgør 28. september med 3-0 og er det eneste mandskab, EfB har tabt med flere end et mål til i denne sæson.

- Vi havde vores chancer i kampen, men det var op ad bakke, da vi blev reduceret til 10 mand kort ind i anden halvleg. Vi mødte et hold, der var bedre end os. Nu glæder vi os til at prøve kræfter med FC Nordsjælland igen og til, at vores publikum får lejlighed til at opleve en dansk Champions League-deltager på tæt hold, siger Jess Thorup.

Inden årets sidste hjemmekamp føler han trang til at takke det trofaste publikum, der ikke mistede troen på holdet, selv om det fik et pointmæssigt skuffende comeback i Superligaen med tre point i de første otte kampe. Siden har EfB med 13 point i ni kampe bragt sig op over nedrykningspladserne og spillet sig videre til kvartfinalerne i DBU Pokalen, hvor holdet onsdag den 28. november møder Lyngby BK på udebane.

Martin Bergvold har været på træningsbanen i denne uge efter sin knæoperation og indgår i lighed med unge Casper Nielsen i en 20-mandstrup. Jerry Lucena spiller kampe for det filippinske landshold og er ikke med i truppen.

I højre side fremgår EfB's trup til kampen i Superligaen mod FC Nordsjælland søndag den 25. november kl. 14.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider